DOLAR 32,6012 0.38%
EURO 34,8233 0.24%
ALTIN 2.493,200,37
BITCOIN 21286504,37%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

GE-Çİ-NE-Mİ-YO-RUZ

ABONE OL
8 Ocak 2022 10:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçinemiyoruz milletçe, ülkece geçinemiyoruz.

Yeni yıl ile birlikte zamlar yağmur gibi yağdı, yeni yıl dileklerinde sağlık, mutluluk, huzur, refah dilerken saat gece yarısını gösterince maalesef tüm dileklerimiz kursağımızda kaldı.

Yeni yılın ilk dakikalarında elektrik faturalarında ciddi oranda zam yapıldığı açıklandı ve oluşan bu zam gün geçtikçe diğer kalemlere de yansıdı. En son açıklanan asgari ücret zammından sonra çalışanlar daha zamlı maaşı eline alamazken zamlar eridi gitti. Kaldı ki birbirimizi kandırmayalım hiçbir işletme 4 bin 253 TL’yi çalışana vermez verecek gücü olmaz ya asgari ücret üzerinden maaşı gösterilip ücreti düşük elden verilecek yâda işten çıkışı yapılacak. Emekli zammı ’da cabası yine beklenilenin altında oluştu ve yine oraya yapılan zamdan sonra birçok ürüne yine zam yapıldı. Lafı evirip çevirmeye hiç gerek yok her şey apaçık ortada geçinemiyoruz evlisi, bekârı, işi olanı, işsizi, öğrencisi, çalışanı ülkece geçinemiyoruz. Nereye gitsem kiminle konuşsam hep sitem hep aynı konu ne yapacağız nasıl geçineceğiz.

Zamlardan sonra vatandaş elini ayağını çarşıdan, bakkallardan, marketlerden çekti çekmek zorunda kaldı yapılan zamların çoğu daha yansımamışken bu kadar çekilen çile, zamların yansımasından sonra nasıl olacak inanın ben artık tahmin bile edemiyorum. Herkes hayatından bir şeyler kısmanın yolunu arıyor, kimisi giyiminden, kimisi yemeğinden çoğu çalışan arkadaşın öğle yemeğini es geçtiğine şahit oldum. Bu durum nasıl değişecek nasıl düzelecek inanın hiç fikrim de kalmadı inancım dahi kalmadı. Hala inkâr edenlere, abartılıyor diyenlere, gerekirse simit yeriz diye şov yapanlara, etrafınızda ki insanların çektiği maddi sıkıntıların maddi sıkıntılarla beraber oluşan psikolojik sorunların, aile içi oluşan iç huzursuzlukların ve bunlarla beraber ortaya çıkan sağlık sorunlarının farkında değil misiniz? Ge-çi-ne-mi-yo-ruz olay o kadar gerçek ve o kadar da ciddi. Bu konuda o kadar rahat ve pozitifseniz verin sizdeki fazla maddi imkânları paylaşın insanlarla bakalım.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.