DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2065180-2,07%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

YENİ NORMALLEŞMEYE MERHABA

ABONE OL
4 Mart 2022 16:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İki yıldır hayatımızda olan maske ve HES kodu dâhil birçok zorunlu sürece veda etmiş bulunuyoruz. Ama tamamıyla değil elbette kısmi olarak veda ettik diyebiliriz. 

Sağlık bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde bilim kurulu ile beraber yapılan toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda Covid konusunu yavaş yavaş rafa kaldırdığımızı görüyoruz. Alınan kararlar doğrultusunda açık havada maske kullanma zorunluluğu kalktı, kapalı alanda havalandırma yeterliyse maske takmak şartı olmayacak, kurum ve kuruluşlara girişte HES kodu kontrolü yapılmayacak, Hastalık belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyecek ve daha önce uygulanan okullarda iki vaka olması halinde sınıfın kapatılması durumu uygulanmayacak. Alınan bu kararlar pandeminin artık tam olmasa da bittiğini ve yeni bir normalleşme sürecine girdiğimizin göstergesi olarak lanse edebiliriz.

Salgın tam bitmese de etkisini yitirdi doğru ama her şeye rağmen iki yıllık süreçte yaşadıklarımızı unutmayalım ve ona göre hareket edelim. Kimimiz hastalığa yakalandı, kimimiz yakınını kaybetti, kimimiz zor süreci atlattı çoğu kişi salgının ve hastalığın gerçek yüzünü gördü işte o yüzden her ne kadar resmi olarak normalleşmiş olsakta kendi önlemlerimize devam etmeliyiz. Bunca zamandır yaşadığımız o zorlu süreci unutmadan normalleşme sürecini yaşamalıyız çünkü olası tekrardan gelecek olan bir dalgada aynı şeyleri yaşamayı kimse istemez. Umarım uygulanan bu normalleşme ters etki göstermez ve pişmanlık yaşanmaz ama bunun en büyük sorumluluğu bizde tabiki.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.