DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067214-1,91%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
15 İLÇEDE KARLA MÜCADELE!

15 İLÇEDE KARLA MÜCADELE!

ABONE OL
24 Ocak 2022 11:49
15 İLÇEDE KARLA MÜCADELE!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülke genelinde son haftalarda etkili olan kar yağışları, Hatay’da da beklenenin üzerinde etki gösterdi. Hatay’ın 15 ilçesinde de görülen kar yağışları, şehrin adeta beyaz örtüyle kaplanmasına neden oldu. Özellikle Hassa, Kırıkhan ve Belen ilçelerini esir alan yoğun kar yağışı, yolların kapanmasına, ulaşımın aksamasına neden olsa da kar özlemini yaşayan çocuklar ise anın tadını çıkardı.

HATAY UZUN ARADAN SONRA BİR İLKİ YAŞADI

Hatay’ın 15 ilçesinde de etkili olan kar yağışı bazı ilçelerde merkezlere yağsa da bazı ilçelerde köylerde ya da dağlık alanlarda etkili oldu. Uzun yıllardır kara hasret kalan, sadece yüksek kesimlerine kar yağarak kış sezonunu kapatan Hatay, bu sene ise adeta bir ilki yaşadı. 15 ilçede de meydana gelen yağışlar sonrası, zorluklarda beraberinde geldi.

HASSA İLÇESİ KAR YAĞIŞINDAN ETKİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Önceki günlerde meydana gelen kar yağışından etkilenen başlıca ilçe olan Hassa, hafta sonunda da etkili olan kar yağışı sonrası büyük zorluk yaşadı. Şehir merkezinde bulunan Hassa Stadı’nın tribünü üzerinde biriken karı kaldıramayarak çöktü. Diğer yandan kentte bir kapalı Pazar yerinin çatısı da biriken karı kaldıramayarak çöktü, bir ahırda da meydana gelen çökme nedeniyle 19 küçükbaş hayvan telef oldu. Ayrıca kentte kapanan 22 yol ise belediye ekiplerince kısa sürede tekrar ulaşıma açıldı.

YOLLARDA EKİPLERCE ÖNLEM ALINDI

Diğer yandan önceki günlerde etkili olan kar yağışı sonrası birçok bağlantı yolu araçların yolda kalması nedeniyle trafiğe kapanmıştı. Bu hafta itibariyle polis ve jandarma ekiplerince yoğun kar yağışının yaşandığı nokta ve ilçe bağlantı yollarında önlem alındı. Araçlarının lastiği yetersiz olan yada araç tekerlerinde zincir olmayan sürücülerin, yola çıkmalarına izin verilmedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.