DOLAR 32,5590 0%
EURO 34,9965 0.27%
ALTIN 2.423,370,02
BITCOIN 2101694-3,15%
Hatay
23°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
2023 İçin İlçelere Kreş Müjdesi

2023 İçin İlçelere Kreş Müjdesi

ABONE OL
31 Ocak 2023 10:27
2023 İçin İlçelere Kreş Müjdesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş radyo programında Hatay ve ülke gündeminde dair açıklamalarda bulundu.  2022 yılında EXPO’21 Hatay ve HADO gibi dev projelere imza attıklarını söyleyen Savaş, 2023 yılında da Serinyol-Madenli yolunu ve Antakya Sebze-Meyve Hali projelerini tamamlayacaklarını bildirdi.

“TELEFERİK PROJESİ İÇİN İHALEYE GİREN OLMUYOR”

Teleferik projesi hakkında ise Savaş, “Fiyatlar sürekli artış gösterdiği için firmalar ihaleye girmiyor. Bir sene öncesine kadar maliyetler 4-5 kat arttı. Dövizin, fiyatların nereye gideceği bilinmediği için insanlar ihaleye girmekten imtina ediyor. Sözümüz var, bitirmemiz lazım” dedi.

“DENETİMDEN KAÇMIYORUZ”

Savaş, iktidar partisinden gelen bütçe kullanımı eleştirilerine şu sözlerle yanıt verdi:

“Devletimiz denetlesin, şeffaflık olsun. Biz bundan memnunuz. Aynı şekilde, mevcut iktidarın müffetişleri kendi tüm belediyelerine de göndermelerini bekleriz. Denetim eşitliği adaleti getirir. Daha önce bir şey bulamadığınız dosyalarda, şimdi bir daha baktığınızda ancak tozlu sayfaları bir daha çevirirsiniz, bir şey bulamazsınız. Denetimden kaçmıyoruz. Denetimin şeffaflığından yanayız. Rahatsızlığımız eşitsizlikten” ifadelerini kullandı.

“SORUMLULUKLARIMIZI FAZLASIYLA YERİNE GETİRİYORUZ”

Hayvan barınağı konusunda eleştirilerin adresinin yanlış olduğunu söyleyen Savaş, HBB’nin tüm sorumluluklarını fazlasıyla yerine getirdiğini şu sözlerle aktardı:

“2023’ten itibaren nüfusu 50 bini geçen her ilçe belediyesinin barınak yapma zorunluluğu var. Ancak bizim dışımızda sadece bir ilçenin barınağı var. İlçelerin de barınak açıp gereğini yapması lazım. Yasalar ne emrediyorsa onu yapıyoruz. Anayasa’ya, tüzüğe, kanuna uygun hareket eden bir belediyeyiz.”

SAVAŞ’TAN KREŞ SÜRPRİZİ

Savaş, HBB’nin 2023 yılı bütçesinin önemli bir kısmını yeni yatırımlara ayıracaklarını bildirdi.

HBB’nin 2023 yılı bütçesinin 6 milyar 320 milyon lira olduğunu belirten Savaş, “Bütçenin yaklaşık 3 milyar lirasından fazlasını yatırımlara ayıracağız. 100 milyon liradan fazla bir bütçeyi ihtiyaç sahibi insanlara sosyal destek için ayırdık. Bu sene nüfusu 50 binden fazla olan ilçelerimize en az bir tane kreş yapacağız. Çalışmak isteyen anneleri teşvik etmek, ekonomiye katkı sağlayacak kadın sayısını da arttırmak için bunu yapacağız. Büyük ilçelerde bunun sayısını iki ya da üçe çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

KENT MEYDANI İÇİN ANTAKYA BELEDİYESİ BEKLENİYOR

Lütfü Savaş, Antakya Kent Meydanı projesinin başlamamasının sebebini Antakya Belediyesi olduğunu söyledi.

Projenin hayata geçmesi için HBB’nin tüm sorumluluğunu yerine getirdiğini belirten Savaş, “Biz payımıza düşen bedeli ödeyerek tapumuzu geçen sene 8 Şubat’ta aldık. Ancak Antakya Belediyesi tapusunu alacak parayı ödemediği için biz inşaata başlayamıyoruz” açıklamalarında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.