DOLAR 32,4924 0.01%
EURO 34,8134 -0.02%
ALTIN 2.494,720,43
BITCOIN 20863501,08%
Hatay
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

HERKES DEĞİL GERÇEK ARKADAŞ

ABONE OL
23 Haziran 2022 13:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“ARKADAŞ” nedir, ne değildir? Bunu birçoğunuz biliyorsunuzdur. Sevincini paylaşabileceğin, üzüldüğünde yanında olabilecek, seni koruyacak, kollayacak kişidir arkadaş. Aslında biz her önümüze gelen, bize sadece beyaz dişlerini göstererek gülümseyenlere arkadaş diyoruz. Siz bu davranışı doğru buluyor musunuz? Kendi fikrimi soracak olursanız arkadaş herkese denilecek, söylenecek bir kavram değil.

Biliyorum belki karşı çıkacaksınız söylediğime belki de benimle aynı fikirde olacaksınız. Ama doğru sözden de kaçamazsınız. Doğruluktan bahsetmişken “arkadaş” sadece sevincini üzüntünü paylaşacak kişi değil aynı zamanda güvenebileceğin, sırtından vurmayacak hatta ve hatta sana asla yalan söylemeyecek, doğruluktan şaşmayacak kişi olmalıdır. Belki fark etmişsinizdir arkadaşın tek bir kişiden oluştuğunu. Aklınızdan “Neden?” sorusunu geçirdiğinizi tahmin edebiliyorum. Daha önce de dediğim gibi arkadaş her önüne gelene söylenilmez. Arkadaş tek ve güvenilir bir kişidir. Her insana güvenemezsiniz. Arkadaş olarak güvenebileceğiniz tek bir kişi olabilir. Bazen biz birden fazla kişiye arkadaş dediğimiz zamanlar oluyor. Ama onlar gerçek arkadaş olabilecek kapasiteye sahip olmayabilir. Sadece biz arkadaşız deyip arkandan konuşacak, zamanı geldiğinde seni yarı yolda bırakacak kişiler olabilir onlar. 

Gerçek arkadaş şöyle de düşünülebilir; Sizi sırtında sadece bir kişi taşıyabilir o’da tek ve gerçek arkadaşınız. Hiç arkadaşlık bilekliğini duydunuz mu? Bu bilekliği sadece arkadaşlıkları gerçek olan kişiler takabilir. Aklınızdan  “Sen takıyor musun?” sorusunu sormak istediğinizi duyar gibiyim. Ben bu bilekliği hak edecek birini bulduğumu düşünmüyorum. Gerçek arkadaş benim için özel bir kişidir. Biraz abartıyor olabilirim. Ama benim için gerçek arkadaş aileden sonra ikinci sıradadır. Size göre farklı olabilir bu sıralama ben arkadaşlığa önem veririm. Benim verdiğim değerin karşılığını görmek isterim. Bu yüzden gerçek arkadaş benim için sıralamada üst seviyelerdedir. Toparlamak gerekirse arkadaşınızı doğru seçin. Güvenilir birini, sırtını dönüp gitmeyecek birini seçin. Kısacası siz herkesi değil TEK ve GERÇEK ARKADAŞ seçin.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.