DOLAR 32,3830 0.19%
EURO 35,0862 -0.02%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 2272078-0,82%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

5 Milyon 500 bin TL borçlanma kabul edildi

5 Milyon 500 bin TL borçlanma kabul edildi

ABONE OL
8 Haziran 2021 09:43
5 Milyon 500 bin TL borçlanma kabul edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samandağ Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz’ın Başkanlığında gerçekleşen Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Karara bağlanan maddeler şu şekilde: Bir önceki meclis toplantısı tutanak özetini görüşülerek oy çokluğu ile karara bağlandı. Denizde bulunan parkın yapımı için kredi talebi işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı. Belediyemizce ihalesi yapılan Samandağ Atatürk Sahil Parkı Peyzaj Düzenleme yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankası, kamu veya özel bankalardan 5.500.000,00 TL kredi alınması için Belediye Başkanına yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı. Belediyemiz Meclisinin Temmuz ayında yapacağı toplantının gün ve saati oy çokluğu ile 1 Temmuz 2021 Perşembe Günü olarak belirlendi.

Gündem Dışı Konuşmasında açıklamalarda bulunan Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, “Biz bu memlekette iki yıl boyunca hiç parsel satmadık. Bu kadar borçlu bir süreçte imar planın olmadığı pandemi sürecinde biz parsel satmadık.  Bu çok önemli. Öyle bir yaygara koparıyorlar ki sanki her gün biz bir parsel satıyoruz.  Memleketi satmışız da haberimiz yok. Bunu kim söylüyor biliyor musunuz? İşin garip tarafı 438 parsel satan yani bir önceki dönem memleketin arazilerini haraç, mezat ve yandaşlarına kendi akrabalarına, kendi kendilerine devreden arkadaşlar söylüyor.  Dediler ki işte bu memleketin yoksul ailelerine biz ev yapıyoruz onun için biz bu konutları yaptık. Bunları fakir ailelere dağıtacağız. Tabi ki biz göreve geldikten sonra dedik ki arkadaşları getirin bu konutlardan daire alan bu fakir arkadaşları görelim. Hepsini ya yandaşlarına ya da akrabalarına devretmişler. Hem de apar topar.  Dediler ki bu memleketin çocuklarına Arapça kursu vereceğiz. Yolu Belediyeye düşen kim olursa hepsini haraca bağladılar. Vakıf binası yapacağız diyerek topladılar bağışları, bir baktık kolej olmuş. Biz bu memleketin insanlarının paralarını toplayıp çocuklara eğitim vereceğiz deyip vatandaşları kandırsaydık başımıza neler neler gelirdi.  438 parseli sattınız ne yaptınız?  Gittiler bir belediye binası yaptılar. Bu belediye binası halkımızın parasıyla yapıldı. Kimseye danışmadan paylaşmadan bu parayı oraya gömdüler.  Mevcut Belediyenin yıkılması gerekiyor dedik “Belediye binasını satıyorlar” diye yaygara kopardılar. Bizim hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Her ay düzenli olarak gelir gider tablomuzu paylaşıyoruz. Paylaşmaya da devam edeceğiz. Bu zor süreçte bile personel maaşları dahil olmak üzere ilçemizde ki hizmetleri aksatmadan sürdürüyoruz. Şimdiye kadar ki en şeffaf yönetim olduğumuzu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.