DOLAR 32,3143 0.19%
EURO 35,0808 -0.16%
ALTIN 2.277,08-0,01
BITCOIN 22753680,98%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

81 İle Yangın Genelgesi

81 İle Yangın Genelgesi

ABONE OL
22 Temmuz 2022 13:28
81 İle Yangın Genelgesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine ‘orman yangınları tedbirleriyle ilgili’ genelge gönderdi. Buna göre, yangın için riskli bölgelerde ormanlara girişler 31 Ağustos’a kadar yasaklanacak. İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı, valiliklere ‘Orman Yangınlarına Karşı Alınacak Tedbirler’ konulu genelge gönderdi. Genelgede sıcaklık artışıyla birlikte orman alanları ve çevresinde artan insan hareketliliğinin önümüzdeki günlerde çeşitli bölgelerde orman yangını riskini artıracağını belirtilerek dikkatli olunmasını istendi.

Genelgenin detayları şöyle: “Orman yangını için riskli bölgelerdeki ormanların çevresinde ateş yakılması ve orman alanlarına girişler 31.08.2022 tarihine kadar yasaklanacak. Kamping işletmeleri haricinde ormanlık alanlarda kamp yapılmasına ve çadır kurulmasına izin verilmeyecek.

Ormanlık alanlara yakın olan yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek dilek balonu gibi yanıcı madde kullanımına müsaade edilmeyecek. Muhtemel orman yangınında etkilenebilecek özel tedbir alınması gereken yerleşim yerleri, kritik yapı, fabrika, depo ve benzeri etkilenebilecek alanlar belirlenerek, bu alanların yetkilisine kendi tedbirlerini almaları hususunda gerekli bilgilendirme ve uyarılar yapılacak. Toplumsal ve bireysel tedbirler konusunda da halkın bilgilendirilmesi sağlanacak. Orman görevlileri ile birlikte Jandarma ve Polis devriyelerinin sürekli hale getirilecek, devriye zamanları sıklaştırılacak.

Orman alanlarında drone, KGYS vb vasıtalarla yapılan izleme ve gözlem faaliyetlerinin arttırılacak.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.