DOLAR 32,5685 0.02%
EURO 34,9059 0.04%
ALTIN 2.430,930,05
BITCOIN 2164480-0,50%
Hatay
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

83 YILLIK GURUR

ABONE OL
23 Temmuz 2022 10:17
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu gün 23 Temmuz Hatay olarak Anavatana yani Türkiye’mize katılmanın yıl dönümü.

Kolay kolay buralara gelen bir süreç olmamış olmadı da 83 yıldır anavatanımıza bağlılığımızı sadakatimizi gösterdik nice 83 yıllara, nice bir ömre ve nice sonsuzluğa.

Atalarımız büyüklerimiz kendi kararları ile ve kendi öz idaresi ile Anavatana katılmamız sağlandı iyiki de sağlandı.  83 yıldır devletine, milletine ve bayrağına bağlılığını gösterdi bu şehrin insanları, kendi iradesi ile kazandığı kendi bağımsızlığını bu kadar büyük ve yüce millete bağlamak öyle hafife alınacak ve normal görülecek bir durum değildir. Bizler yüzyıllarca bu şehirde dini, dili ve ırkı fark etmeksizin kardeşçe yaşadık kardeşçe büyüdük. Şehrimizdeki medeniyet ve hoşgörü kültürü yıllarca dışarıda anlatıldı gösterildi, bununla yıllarca gurur duyduk. Son birkaç yılda etrafımızda yaşanan çatışmalar ve savaşlar her ne kadar şehir olarak ekonomimize, psikolojimize negatif anlamda yansımış olsa da bizler her zamanki gibi birbirimize sarılarak atlattık aştık.

Çevremizde yaşanan çatışmalara gelecek olursak yıllar önce ne kadar doğru bir karar verildiğini tekrar görmüş olduk, günümüzde yaşanan ve diğer ülkelerin çevremizde yer almaya çalışması bizleri düşündürmedi değil, ya bizler bu güzide ülkenin neferi olamasaydık şuan tek başına bir devlet olsaydık bu yaşanan süreçte ne olacaktı bizlere? Düşünmeden edemiyor insan ama yüksek ihtimalle sömürge devleti olmuş olurduk yanı başımızda yaşanan çatışmalar bize de sıçrardı ve sonrasını tahmin dahi edemiyorum.  İşte bu yüzden 83. Yılında Anavatana katılmamızda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehrimizin önde gelen ve mecliste bu kararı alan büyüklerimize şükranlarımızı sunuyorum ruhları şad olsun. Bizlere verilen bu emanet sonsuza kadar sürecektir kimsenin aklı kalmasın kimsenin şüphesi dahi olmasın.  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.