DOLAR 32,5317 -0.11%
EURO 35,0116 0.39%
ALTIN 2.434,740,49
BITCOIN 21024430,89%
Hatay
23°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
ABD’nin BM Daimi Temsilcisi, Hatay’da

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi, Hatay’da

ABONE OL
3 Haziran 2022 15:22
ABD’nin BM Daimi Temsilcisi, Hatay’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Hatay’ın Antakya ilçesinde bilim merkezi, toplum merkezi ve Suriyeli esnafı ziyaret etti. Thomas-Greenfield’ı, Antakya Belediyesi Bilim Merkezi’nde eğitmenler, öğrenciler ve yöneticiler karşıladı.

Merkezde verilen eğitimler hakkında bilgi alan Thomas-Greenfield, gözlemevinde Güneş gözlemi yaptı. Yazılım eğitimine de katılan Thomas-Greenfield, öğrencilere NASA tarafından kendisine verilen çanta ve oyuncakları hediye etti.

Save the Children örgütünün çalışmalar yürüttüğü Antakya Belediyesi Toplum Merkezi’ni de ziyaret eden Thomas-Greenfield, burada görevlilerden bilgi aldı.

ÇOCUKLARA EĞİTİM DESTEĞİ VERİLİYOR

Save the Children’de Çocuk Koruma Koordinatörü olarak çalışan Mehmet Ali Akıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplum merkezinde çeşitli sebeplerle okulu bırakma noktasına gelen çocuklara eğitim desteği verdiklerini söyledi.

Maddi sıkıntılar nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan çocukların ailelerine girişimcilik eğitimi ve iş kurmak için maddi destek verdiklerini de anlatan Akıl, ev ekonomisine katkı sağlandığında çocukların okullarına devamlılık oranının da arttığını belirtti.

Akıl, şimdiye kadar 2 bin öğrenciye eğitim desteği verdiklerini aktararak “Bu çocukların yüzde 92’si okula devam ettiler. Aileleri üretip sattıkça çocuklar da okula devam ediyor. Ürettiğini satamayan ailelere de alıcı buluyoruz ya da kermes düzenliyoruz.” dedi.

Akıl, şu anda merkezden destek alan 100 aile ile 374 öğrenci bulunduğunu sözlerine ekledi. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.