DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20781402,62%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Acil diş hizmetleri yasakta da devam edecek!

Acil diş hizmetleri yasakta da devam edecek!

Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, Diş hekimleri tam kapanma süresince acil tedavi hizmeti vermeye devam edeceğini söyledi.

ABONE OL
29 Nisan 2021 11:13
Acil diş hizmetleri yasakta da devam edecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklamada bulunan Başkan Seyfettin, “İnsanlık olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Hepinizin bildiği gibi Covid-19 olarak adlandırılan yeni tip Koronavirüsün neden olduğu ve tüm dünyayı etkileyen bir salgınla 1 yıldır karşı karşıyayız. Ne yazık ki, Ülkemizde vaka sayısı ve ölüm sayılarının arttığını üzülerek ve endişeyle izliyoruz. Mesleğimizin getirdiği sorumluluk ve yaşanabilir bir dünya umuduyla, canla başla çalışırken birçok değerli meslektaşlarımızı kaybettik ve sonsuzluğa uğurladık. Onları birkez daha saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Her zaman olduğu gibi, bir Sağlık Meslek Odası olarak sorumluluğumuz gereği; bu kötü tablonun bir an önce değişmesi ve Halkımızın tekrar normal sağlıklı günlere dönmesi için mücadele etmeye ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini ifaden Seyfettin, “26 Nisan 2021 tarihinde açıklanan kararlar doğrultusunda; KOVİD-19 ile mücadele kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe günü (bugün) saat 19.00’ dan,  17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’ e kadar ülke genelinde tam kapanma sürecine geçileceği ifade edilmiştir. Bu dönemde  ülke genelini kapsayacak kısıtlama ve tedbirlerinin ayrıntılarını içeren İçişleri Bakanlığı’ nın  Tam Kapanma Tedbirleri genelgesi Yayımlanmış olup, genelgenin Ek- Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi 4. Maddesi uyarınca; 4. Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri ile buralarda çalışanlar, hekimler ve veteriner hekimler, meslektaşlarımız tam kapanma süresince mesleklerini icra edebileceklerdir. Tam Kapanma Uygulamasından Sağlık Hizmetleri muaf olacaktır. Planlı Sağlık (Ağız ve Diş Sağlığı Tedavi Hizmetleri Dahil) taleplerinizde sağlık kurumlarından gelen-verilen randevu belgelerinizi, randevu SMS’lerinizi, randevu e-postalarını, ueya e-nabız sistemindeki randevu bilgilerinizi göstererek, sağlık kuruluşlarına ulaşabilirsiniz. Ülkemizde uygulanacak Tam kapanma süresince Diş Hekimleri olarak bizler, Özelde ve Kamuda Hizmet vermeye devam edeceğiz. Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinde MHRS ile alınan randevularda ve tüm Acil vakalarda tedaviye devam edilecektir. Vatandaşlarımızın yetkililerin uyarılarına uymasını önemle rica ediyor, iletişimi, dayanışmayı hiç aksatmadan sürdürerek hep birlikte bu kötü günlerin üstesinden geleceğimize inanıyor, sağlıklı ve huzur dolu günler diliyoruz” açıklamasında bulundu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.