DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Hatay
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
AFAD’tan 24 İl İçin Dikkat Çeken Açıklama

AFAD’tan 24 İl İçin Dikkat Çeken Açıklama

ABONE OL
14 Kasım 2022 11:29
AFAD’tan 24 İl İçin Dikkat Çeken Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer deprem konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, ülke genelinde yılbaşından bu yana meydana gelen yaklaşık 17 bin depremin 2 bininin son bir ayda yaşandığını söyledi.

Sezer, yaptığı açıklamada, Türkiye’de Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Ege Bölgesi Graben Sistemi olmak üzere 3 ana fay hattı ile 485 aktif fay bulunduğuna dikkati çekti. Aktif fayların, Türkiye’nin neredeyse her noktasında deprem riski oluşturduğunu vurgulayan Sezer, bunların hepsinin 5 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeli olduğunu belirtti.

AKTİF ŞEKİLDE ÖLÇÜMLEMELERİ YAPIYORUZ

AFAD’ın hem Türkiye hem de komşu ülkelerdeki depremleri anlık olarak takip ettiğini söyleyen Sezer, “Bütün illerimizde 1443 deprem istasyonumuz var. Avrupa’da istasyon sayısı bakımından 2’nci sıradayız. Çok aktif şekilde ölçümlemeleri yapıyoruz. Bizim deprem takip yerimiz var. Orada da arkadaşlarımız 7 gün 24 saat çalışma ve çözümlemeler yapıyor. Anlık olarak herkesi bilgilendirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

80’DEN FAZLA İLÇE DİREKT AKTİF FAY HATLARI ÜZERİNDEDİR

AFAD’dan edinilen bilgiye göre, Kuzey Anadolu Fay Hattı ile Ege Bölgesi Graben Sistemi üzerinde 6’şar, Doğu Anadolu Fay Hattı’nda 4 ve diğer faylar üzerinde 8 olmak üzere 24 ilin doğrudan kent merkezinden aktif fay geçiyor. Ayrıca 80’den fazla ilçe de direkt aktif fay hatları üzerinde bulunuyor.

Bu iller Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Osmaniye, Sakarya ve Tokat.

Türkiye’de son bir ayda meydana gelen 2 bini aşkın depremden 13’ü, 4 ve üzeri büyüklükte oldu. Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde 11 Ekim’de yaşanan depremin büyüklüğü ise 5,1 olarak kayıtlara geçti.

Erhan UNAY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.