DOLAR 32,5724 0.09%
EURO 34,9980 0.45%
ALTIN 2.430,400,31
BITCOIN 2095457-3,80%
Hatay
20°

KAPALI

12:38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe
Aile Varsa Toplum Cennet Gibi Olur

Aile Varsa Toplum Cennet Gibi Olur

ABONE OL
15 Mart 2022 13:31
Aile Varsa Toplum Cennet Gibi Olur
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde 4 farklı ilçede 8 hafta boyunca devam edecek olan “Aile Okulu Programlarının” 6. Semineri gerçekleşti.

Programda; Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ile İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sertoğulları, Antakya İlçe MüftüsüHacı Kahraman ile Antakya ve Defne İlçelerinde görev yapan din görevlileri, Kur’an kurslarında eğitime devam eden yetişkin öğrenciler ve öğrenci velileri hazır bulundu.

Antakya Nakip Camii İmam-Hatibi Musa Esatoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program; Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Kadın” konulu sinevizyon gösteriminin ardından Antakya İlçe Müftüsü Hacı Kahraman’ın açış konuşmasıyla devam etti. Ardından İlahiyatçı – Yazar Abdulhalık Selman ve Uzman Psikolojik Danışman Hatice Selman “Ailede Temel Dinamikler ve Mahremiyet” konulu konferansla program devam etti. İlahiyatçı – Yazar Abdulhalık Selman’ın Yüce Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’de, ailenin varlığının kendi varlığının delillerinden olduğunu belirttiğini söyleyerek başladığı konuşmasında; “Ailenin üç temel dinamiğinin; mesken (sükûnete kavuşulan yer), meveddet (koşulsuz sevgi) ve Rahmet (anlayış ve hoşgörü)’ten oluştuğunu anlatarak “Aile varsa toplum cennet gibi olur” dedi. Ardından kürsüye gelen Uzman Psikolojik Danışman Hatice Selman ise aile yapısının dinamiklerinden bahsettiği konuşmasında; ”Günümüz toplumu ile kollektif toplum arasındaki farklılıklardan ve orta yolun nasıl bulunması gerektiğinden, “ya hep ya hiç” bakış açısındansa ortada ve dengede giden bir bakış açısının daha yararlı olacağını söyledi. Program, hediye takdimi ve Antakya Mûsikî Korosunun ilahi dinletisiyle sona erdi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.