DOLAR 32,3460 0.2%
EURO 35,1514 -0.1%
ALTIN 2.239,23-0,18
BITCOIN 2046615-6,00%
Hatay

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKTARLARDAN KORONA’YA SAVAŞ!

AKTARLARDAN KORONA’YA SAVAŞ!

ABONE OL
11 Ocak 2022 10:33
AKTARLARDAN KORONA’YA SAVAŞ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi Uzun Çarşı’da hizmet veren aktarlar, soğuk kış aylarında hem gribe hem de koronavirüse karşı vatandaşlara şifa dağıtıyorlar. Dünyanın en önemli ticaret yolu olarak bilinen Baharat Yolu’nun en önemli noktası olan Hatay’da varlığını sürdüren ‘Aktarcılık’, Koronavirüs salgınında da vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Bin bir çeşit ve her derde deva ürünlerle Hataylıların sağlıklı yaşamlarına destek sağlayan aktarlar, Koronavirüse karşı da önemli bir kapı oluyor. Aktarların özel hazırladıkları bitkisel ürünlere ise “Koronasavar” adı veriliyor.

“HEM GRİBE HEM DE VİRÜSE DEVA”

Tarihi Uzun Çarşı içerisinde bulunan Barahatçılar Çarşısı içerisinde hizmet veren aktarlar, özel olarak harmanlanan bitki çaylarının ve kekik ürünlerinin virüsün yayılmasıyla beraber rağbet gördüğünü söylediler. Kış aylarında bitki çayı ve kekik ürünlerinin satışında artış yaşandığını ifade eden aktarlar, “İnsanlar bitki çayı ve kekiği şifa kaynağı olarak görüyorlar” dedi.

“DOĞAL ÜRÜNLERE RAĞBET ARTTI”

Vatandaşların doğal ürünler ile bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalıştığını ifade eden aktarlar, kış çayları, ada çayı, ebegümeci, zeytin yaprağı, ıhlamur,  kekik ve ürünleri başta olmak üzere içerisinde vitamin barındıran kara mürver özü, çam kozalağı pekmezi ve şurubunun da rağbet gördüğünü dile getirdiler. Diğer yandan aktarlar, “Korona virüs sebebiyle özellikle kekik yağı, ada çayı, kış çayı ve ıhlamur gibi birçok bitkisel üründe satışlar arttı” diye konuştular.

“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR”

Vatandaşlara öneride bulunan aktarlar şu ifadelere yer verdiler: “İnsanlar kış aylarında müzmin hastalıkları baş gösterdikleri bir ortam soğuk algınlığı, grip, nezle, öksürük bunlar rövanşta olan kış aylarındaki hastalıklardır. Bunları tedavi içinde, önerdiğimiz bitkiler vardır. Ihlamur, tarçın, zencefil, zerdeçal ve benzeri bitkiler bağışıklık sistemini kuvvetlendirici bitkileri tavsiyede bulunuyoruz.” Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.