DOLAR 32,5898 0.33%
EURO 34,8357 0.23%
ALTIN 2.511,461,10
BITCOIN 21036152,22%
Hatay

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Altın Festivale Sayılı Günler!

Altın Festivale Sayılı Günler!

ABONE OL
21 Ekim 2021 11:59
Altın Festivale Sayılı Günler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altınözü Belediyesi Başkanı Rıfat Sarı, bu yıl 5’nci 23-24 Ekim’de düzenlenecek olan Altınözü 5. Zeytin – Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali öncesi, basınla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

“FESTİVAL COŞKUSUNA GASTRONOMİYİ DE EKLEDİK”

Festivali öncesi Altınözü Belediyesi Kültür Evi’nde gazetecilerle bir araya gelen Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, bu sene festival coşkusuna gastronomiyi de eklediklerini ifade etti.

Zeytin ve zeytinyağının Altınözü için çok önemli vurgu yapan Başkan Sarı, “İçinde zeytinyağının olmadığı yemek yok. Biz Altınözü olarak gastronomi alanında da iddialıyız” dedi.

“GELİŞEN VE GÜZELLEŞEN ALTINÖZÜ DİYEREK YOLA ÇIKTIK”

Göreve başladığı dönemde vatandaşların zorunlu olmadıkça Altınözü’ne gelmediğini hatırlatan Başkan Sarı, “Gelişen ve güzelleşen Altınözü diyerek yola çıktık. İlçeye önemli hizmetler kazandırdık. Haftada 20-25 bin misafiri ağırlayan bir ilçe haline geldik. Elimizde sihirli değnek yok. Bu bir ekip işi. Festivali sadece belediye yapmıyor. Tüm kurumlardan 30 kişilik bir komite kurduk. Bütün kurumların emeği var. Kaymakamlığımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“AMACIMIZ ÜRETİCİDEN SOFRAYA KADAR UZANAN AŞAMALARDA HERKESİN HAK ETTİĞİ PAYI ALMASI”

Festival programını saat saat paylaşan Başkan Sarı, Altınözü zeytininin önemine vurgu yaptı. Başkan Sarı, “Altınözü 7 milyon zeytin ağacının olduğu bir ilçe. Bu da Hatay’daki toplam zeytin ağacı sayısının 3’te 1’ine denk geliyor. Ancak Altınözü’nün coğrafyası, iklimi sayesinde Hatay’da üretilen zeytinyağının yarısı Altınözü’nden çıkıyor. Bu tablo Altınözü’ndeki zeytin ağaçlarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bizim amacımız üreticiden sofraya kadar uzanan aşamalarda herkesin hak ettiği payı alması. Geçen sene festival coşkusu pandemiye takıldı. Bu yıl dolu dolu, yoğun bir festival programı gerçekleştireceğiz. Bütün çabamız zeytinimizi hem ülkemize hem dünyaya tanıtarak üreticilerimizi hak ettiği noktaya ulaştırmak içindir. Festival ilçemize, Hatay ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. Tüm vatandaşlarımızı festivale davet ediyorum” sözlerini kullandı

“FESTİVALE ERSİN TATAR KATILACAK”

Başkan Rıfat Sarı, Altınözü 5.Zeytin-Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’ne Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar katılacağını sözlerine ekledi.

“FESTİVALDE ÜNLÜ SANATÇILAR KONSER VERECEK”

Başkan Sarı, Altınözü 5.Zeytin-Zeytinyağı ve Gastronomi Festivalinden ünlü sanatçı Mustafa Ceceli, Hakkı Bulut, Gökhan Güney ve Ankara Yasemin konser vererek vatandaşları coşturacaklar” dedi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.