DOLAR 32,5993 0.37%
EURO 34,8274 0.25%
ALTIN 2.495,990,48
BITCOIN 21166815,73%
Hatay
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Altınözü aşılamada 30 bini geçti

Altınözü aşılamada 30 bini geçti

ABONE OL
18 Ağustos 2021 10:18
Altınözü aşılamada 30 bini geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altınözü İlçe Sağlık Müdürü Ferdi Coşgun ilçede yaptıkları koronavirüs aşı sayısının 30 bini geçtiği söyledi. Duyarlılıkları nedeniyle vatandaşlara, özverili çalışmalarından dolayı da ekip arkadaşlarına teşekkür eden Coşgun, salgınla ilgili önemli mesajlar verdi

Altınözü İlçe Sağlık Müdürü Ferdi Coşgun koronavirüs salgının Altınözü’ndeki seyri ve aşılama çalışmalarındaki son duruma dair önemli bilgiler verdi. Altınözülü vatandaşların koronavirüs aşısının öneminin farkında olduğuna vurgu yapan Müdür Coşgun, ilçede günlük yapılan koronavirüs aşı sayısının Hatay’ın diğer birçok ilçesinden fazla olduğunu söyledi. İlçede 30 bini aşkın aşı yaptıklarını ifade eden Müdür Coşgun, duyarlılıkları nedeniyle vatandaşlara, özverili çalışmalarından dolayı da ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Aşı karşıtlığının nedenleri ile ilgili sorumuza yanıt veren Müdür Coşgun, Covid-19’un yeni bir hastalık olduğuna dikkat çekti.

HERKESİ AŞI OLMAYA DAVET EDİYORUM

Müdür Coşgun, “Altınözülü vatandaşlarımız aşılama kampanyasına yoğun bir ilgi gösteriyor. İlçede 30 bini aşkın aşı yaptık. Tabi bunların yanında aşıya mesafeli duran vatandaşlarımızda var. Biontech, Sinovac ve benzeri aşılar tüm dünyada ilk kez uygulanıyor. Hem ilçemizde hem Türkiye genelinde yeni vakaların büyük oranda aşsız veya tek doz aşılı vatandaşlarda yoğunlaşıyor. Biontech aşısı kimi insanlarda hastalığa yakalanmış gibi belirtiler verebiliyor. Kısa süren yan etkileri nedeniyle bazı vatandaşlarımız aşıya mesafeli dursa da aşının koronavirüsün vücutta yaratabileceği tahribatı en aza indirdiğini biliyoruz. Bu nedenle aşı sırası gelen tüm vatandaşlarımızı koronavirüs aşısı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

AŞILAMA ARTTIKÇA AĞIR VAKA SAYISI DÜŞECEK

Koronavirüs aşısı vurulan insanların aşısız insanlara göre hastalığı çok daha hafif atlattığına değinen Müdür Coşgun, ilçedeki vakalardan hareketle de bu tespiti yapabildiklerini söyledi. Müdür Coşgun Türkiye genelinde artan vaka sayılarının Hatay ve Altınözü’nde de kayda değer bir oranda arttığını ifade etti. Aşının koronavirüse karşı bilinen en etkili ve en koruyucu yöntem olduğuna vurgu yapan Müdür Coşgun, aşı olduktan sonra da maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam edilmesi gerektiğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.