DOLAR 32,4976 0.15%
EURO 34,7603 0.09%
ALTIN 2.487,901,05
BITCOIN 20384680,46%
Hatay
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Altınözü’nde Nar Ekşisi Zamanı 

Altınözü’nde Nar Ekşisi Zamanı 

ABONE OL
7 Ekim 2022 15:00
Altınözü’nde Nar Ekşisi Zamanı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altınözü’nde yöresel lezzet olan ve sofraların vazgeçilmez lezzeti olarak tanınan organik nar ekşisinin yapımına başlandı.

Altınözü’nün bereketli topraklarında yetişen narların, toplanması ile yapılan nar ekşi yöre sofraları başta olmak üzere lezzetiyle yemeklerin olmazsa olmazı olarak biliniyor. Üreticiler zamanının gelmesi ile bahçelerinden topladıkları narları silkeledikten sonra elleri ile suyunu sıktıklarını ve pişmek üzere kazanlara aldıklarını söylediler.

NARLARDA, YAPIMI DA HER ŞEYİYLE ORGANİK

Sabahın erken saatlerinde nar ekşisi yapımına başladıklarını belirten üreticiler, “Nar ekşisi yapımına sabahın erken saatlerinde başladık. Narlarımız bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünlerimizdir. Narlarımızda, yapımı da her şeyiyle organiktir.  Nar ekşisi yapımı; bir gün önce toplanan narların yarılması, sirkelenmesi ve daha sonra suyunun çıkarılması ile devam eden bir işlemdir. Meşakkatli bir süreç ancak sonucunu gördüğümüzde, tattığımızda zahmet verdiğinize değiyor. Nar ekşisi yöremizin meşhur bir tadıdır. Nar ekşimiz Altınözü sofralarının olmazsa olmazıdır. Bazı yemekleri nar ekşisiz düşünemeyiz. Sonbaharın kapımızı çalması ile beraber nar ekşisi yapımına başlıyoruz. Kışın tüketeceğimiz ekşimizi her sene neredeyse tam bu zamanlarda yapıyoruz. Kışın tüketmek üzere kilerlerimizde bizleri, sarmaları, dolmaları bekliyor” dediler.

KABUĞU TANDIRDA KULLANILIYOR

Bahçelerinin mahsulü olan toplanan ve nar ekşisi yapılan narların kabukları ise atılmayarak ekmek yapılan tandırlarda yakacak olarak kullanılıyor.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.