DOLAR 32,5935 0.24%
EURO 34,8319 0.45%
ALTIN 2.416,01-0,67
BITCOIN 21506580,40%
Hatay
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Ankara’yı Beyaza Boyamaya Gidiyoruz

Ankara’yı Beyaza Boyamaya Gidiyoruz

ABONE OL
27 Mayıs 2022 13:33
Ankara’yı Beyaza Boyamaya Gidiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, “29 Mayıs’ta “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” Mitingi’nde sağlık emek-meslek örgütleri olarak halkımızla el ele omuz omuza Türkiye’nin dört bir yanından, Ankara’yı beyaza boyamaya gidiyoruz” dedi.

Konuyla ilgili olarak Hatay Tabip Odasında, Hatay Tabip Odası, Hatay Diş Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Hatay Aile Hekimleri Derneği adına basın açıklaması yapan Hatay Tabip Odası Başkanı Dr Sevdar Yılmaz,  Emeğimize, Özlük haklarımıza, Sağlık hakkımıza Sahip Çıkmak İçin Tüm Meslektaşları, Yurttaşları 29 Mayıs “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” Mitingine davet ederek başlamak istediğini söyledi.

TÜRKİYE’DE BİR DOKTOR NEREDEYSE İKİ DOKTORUN İŞİNİ YAPMAKTADIR

“Sağlıkta Dönüşüm Programı” ile koruyucu sağlık hizmetlerine ve halk sağlığına değil, daha maliyetli olan tedavi edici sağlık hizmetlerine öncelik verilmeye başlandı. Tedavinin her aşamasında cepten ödemenin önü açılmış, sağlık hak olmaktan çıkarılmış, “satın alınan bir hizmete” dönüştürüldüğüne dikkat çeken Yılmaz, “Sağlıkta dönüşüm programı” sadece hastaları, vatandaşları değil, hekimleri, sağlık emekçilerini de vurmuştur. Hekimlerin, sağlık emekçilerinin çalışma yaşamı, güvencesizlik, esnek-kuralsız çalışma, performans, atanma baskısı ve her gün artan şiddet ile dayanılmaz hale gelmiştir. Yeterli sayıda hekim ve sağlık çalışanı istihdam edilmediği için uzun nöbetlere, çalışma saatlerine ve tükenmişliğe sebep olmaktadır. Türkiye’de bir hemşire OECD ortalamasına göre neredeyse dört hemşirenin işini yapmaktadır. Yine Türkiye’de bir Doktor OECD ortalamasına göre neredeyse iki doktorun işini yapmaktadır.”

SÖZÜN ÖZÜ SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Yılmaz, “Sağlık reformu yaptık, kuyrukları kaldırdık” dediler. Ama günlerce, haftalarca telefonla randevu alamıyorsunuz; aldığınızda ise 5 dakikadan fazla muayene odasında kalamıyorsunuz. “Bütün hastaneleri vatandaşlara açtık, isteyen istediği hastaneye gidiyor” dediler. Özel hastanelerin kapısının önünden geçmek bile cesaret istiyor. “Nüfusun tamamı GSS kapsamında” dediler. TÜİK verilerine göre dahi 2020’de SGK’nın yapmış olduğu 128 milyar TL sağlık harcamasına karşı vatandaşın sağlık harcamaları 40 milyar TL’yi aştı. Yürütülen yanlış politikalar ile sağlık kurumları tıkandı, vatandaş ancak aylar sonrasına randevu alabiliyor.

Sözün özü sağlık sistemi çöktü! Biz hekimler, sağlık emekçileri, vatandaşlar, hastalar, hep birlikte bu çöküşün altında ezildik ezilmeye devam ediyoruz. Değerli meslektaşlarım, kıymetli halkımız; Bu mücadele hepimizin. Gelin hep birlikte sağlığımıza, haklarımıza sahip çıkalım. Biz haklarımızı alana kadar mücadeleyi bırakmayacağız. Hem emeğimiz hem de halkın sağlık hakkı için sözümüz var. Bu kapsamda; 29 Mayıs’ta “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin” Mitingi’nde sağlık emek-meslek örgütleri olarak halkımızla el ele omuz omuza Türkiye’nin dört bir yanından, Ankara’yı beyaza boyamaya gidiyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını ve halkımızı 29 Mayıs’ta, Ankara’ya sağlık hakkına sahip çıkmaya davet ediyoruz. emek bizim söz bizim, sağlık hepimizin” açıklamasında bulundu.  Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.