DOLAR 32,3625 0.11%
EURO 34,9699 -0.32%
ALTIN 2.324,300,22
BITCOIN 22750060,54%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antakya Bilim Merkezi’nden Güneş Gözlemi Etkinliği

Antakya Bilim Merkezi’nden Güneş Gözlemi Etkinliği

ABONE OL
27 Ekim 2022 10:51
Antakya Bilim Merkezi’nden Güneş Gözlemi Etkinliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediyesi bünyesinde hizmet veren Antakya Bilim Merkezi tarafından düzenlenen Parçalı Güneş Tutulması gözlemi etkinliği öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Dün gerçekleşen Parçalı Güneş Tutulması kapsamında Antakya Bilim Merkezi’nin son teknoloji teleskopları ile Güneş Gözlemi etkinliği gerçekleşti.

Antakya Bilim Merkezinden yapılan açıklamada: “Güneş Gözlemi etkinliğinde, Antakya Bilim Merkezi eğitmenlerimiz tarafından gözlem esnasında katılımcılara güneş hakkında detaylı bilgiler verilerek, Güneşte bulunan siyah lekeler, Güneş yüzeyinde gerçekleşen patlamalar ve Güneş Tutulmaları ilgili bilgiler aktarıldı. Öğrenciler sıraya girerek kurulan iki teleskop ile gerçekleşen parçalı Güneş Tutulmasını izledi. Öğrenciler ilk defa güneş tutulması izlemenin heyecanını yaşadı. Şimdiye kadar birçok gece ve gündüz gözlem etkinliği gerçekleştirdik. Gündüz gözlemlerinde güneşi gözlemliyoruz. Bugün anlamlı bir gün. İstedik ki öğrencilerimiz tarihi bir olaya eşlik etsinler ve bilimin doğasını bu şekilde kavrasınlar, heyecanını yaşasınlar.” denildi. Güneş gözlemi etkinliğine katılan öğrenciler: “Arkadaşlarla geldik ve teleskoplarla güneşin tutulmasını saniye saniye izledik. Bizim için güzel bir deneyim oldu. Bize bu imkanı sunan Antakya Belediyesine teşekkür ediyoruz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.