DOLAR 32,3374 0.17%
EURO 35,1527 -0.1%
ALTIN 2.240,22-0,13
BITCOIN 2077131-5,64%
Hatay

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antakya Devlet Konservatuarı’ndan Teşekkür Belgeli Jest

Antakya Devlet Konservatuarı’ndan Teşekkür Belgeli Jest

ABONE OL
16 Temmuz 2021 11:33
Antakya Devlet Konservatuarı’ndan Teşekkür Belgeli Jest
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir süre önce yarım kuyruklu Ritmüller Piyanolarını Hatay MKÜ Antakya Devlet Konservatuvarının kullanımına (ADK) emanet eden Defne Müzikseverler ve Kültür (DMK) Derneği üyelerine, Konservatuvar Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Tekin’in ev sahipliğinde muhteşem bir dinleti armağan edildi.

Konseri Hatay MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Sakin, DMK Derneği Başkanı Tülin Erduran ve Dernek üyeleri, Konservatuvar sanatçıları, çalışanları ve öğrenciler izlediler.

TEKİN: KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİNDE YER ALDIK.

Konserin açış konuşmasını yapan ADK Md. Dr. Öğretim Üyesi Erhan Tekin, ”2018’de kurduğumuz Konservatuvarımızda kısa sürede çok yol aldık. Temel hedefimiz öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için eğitim-öğretim seviyemizi geliştirmek ve yükseltmektir. Gelecek yıl ilk mezunlarımızı vereceğiz. Bu güne kadar akademisyen ve öğrencilerimizle Rektörlük ve Hatay Valiliğinin birçok programında, kültür ve sanat etkinliklerinde yer aldık. Bugün de, öğrenci ve akademisyenlerimizin yararlanması için konser piyanolarını ilimizde sanatın önemli bir merkezi olan Konservatuvarımıza emanet eden DMK Derneği üyelerine teşekkürlerimizi sunmak için bir konser düzenledik. Çünkü bu güzel piyano bundan böyle eğitim-öğretim amacı ile derslerde, resital, dinleti ve sanatsal etkinliklerde kullanılacak ve manevi değeri her gün daha fazla büyütülecektir. Dernek adına başta Başkan Tülin Erduran olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerine çok teşekkür ederiz. İlk kez verilen böylesine anlamlı bir desteğin herkese örnek olmasını, ilimizdeki hayırsever işadamları, sanatsever ve müzik severlerin ilgi ve katkılarını bekliyoruz.” dedi.

ERDURAN: BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK

Dernek Başkanı ve aynı zamanda MKÜ Emekli Öğretim Görevlisi Tülin Erduran da dinleti öncesi yaptığı konuşmada, “İlk konser piyanolarının böylesine güzel bir amaca hizmet etmesi karşılığında, Dernekleri adına konser düzenlenmesinin çok nazik bir jest olduğunu ve büyük mutluluk duyduklarını” vurguladı.

Son konuşmayı yapan Rektör Yrd. Prof. Dr. Fatih Sakin, “ Konservatuvarın Üniversite’ye renk kattığını, akademisyenlerin arı gibi çalıştığını, ADK’ye verdikleri personel desteğinde olduğu gibi, en kısa zamanda kendi özel binalarına yerleşmelerini de amaçladıklarını” ifade ederek, Konservatuvara piyano sağladıkları için DMK Derneği Yönetim Kuruluna Teşekkür Belgesi sundu.

Yerli ve yabancı bestecilerin sevilen eserlerinden oluşan konser; Öğr.Gör. Sezgin Suna’nın adeta müzik bilgisi tadındaki sunumuyla renklenirken, programda iki de sürpriz vardı. DMK Yönetim Kurulu üyesi Natalia Sovuksu ile Deniz Örak piyanoda ikişer eser seslendirerek programa renk kattılar.

Konservatuvar Md. Tekin tarafından hazırlanan konserde; programın ilk eserini ADK öğrencisi Şeyma Kozlu piyano ile seslendirdi. İkinci olarak Bahçeşehir Koleji öğrencisi, görme engelli üstün yetenekli piyanist Deniz Örak iki eseri seslendirdi. Örak, yorumuyla büyük beğeni topladı. Deniz Orak’ı da yetiştiren piyanist Natalia Sovuksu’nun ardından Konservatuvar piyano hocası Öğr. Gör.Oytun Çetin’in geleceğin virtüözü olacak düzeydeki yorumuyla konser devam etti. Programdaki diğer iki muhteşem eser, Şan Öğr. Gör.Fatma Berna Bilgin Başaran’ın  harika sesi ve Oytun Çetin’ın eşlikçiliği ile yorumlandı ve iki sanatçı da beğeni ile izlendi.

Program, Konservatuvar Md. Dr Öğr.Üyesi Erhan Tekin’ın klarinetiyle seslendirdiği iki ölümsüz esere Öğr Gör. Oytun Çetin’in eşlik etmesiyle devam etti.

Konserin sonunda alkışlar, ‘My Way’ adlı eseri yakın zamanda kaybettiği babasına ithaf ederek seslendiren Şan.Öğr.Gör.Sezgin Suna ve ona piyanoda eşlik eden Natalia Sovuksu içindi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.