DOLAR 32,5950 0.36%
EURO 34,8691 0.36%
ALTIN 2.503,200,77
BITCOIN 20970440,87%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Antakya Lezzet Festivali’yle Renklendi

Antakya Lezzet Festivali’yle Renklendi

ABONE OL
23 Mayıs 2022 15:18
Antakya Lezzet Festivali’yle Renklendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ve protokol üyeleri ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Hatay Valiliği ve Antakya Belediye Başkanlığı koordinesinde düzenlenen, gastronomi şehri olan Hatay’ın lezzetlerinin tanıtıldığı “Antakya Lezzet Festivali”nin açılış kurdelesini kesti.

Antakya Milli İrade Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, eşi Gülden Gülüzar Doğan, Hatay Milletvekilleri TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, ilçe belediye başkanları, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, Oda başkanları, kurum il müdürleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Vali Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ve protokol üyeleri ile birlikte Hatay halkına ve İlimize gelecek misafirlere medeniyetler şehri Hatay’ımızın envaiçeşit lezzetlerinin tanıtılacağı “Antakya Lezzet Festivali” etkinliğinin açılış kurdelesini kesti.

DOĞAN: HATAY DEDİĞİMİZDE GASTRONOMİ AKLA GELİYOR

Akabinde etkinlik alanında bulunanlara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Vali Rahmi Doğan konuşmasında, Bu hafta Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından tüm Türkiye’de ‘Türk Mutfağı’ haftası ilan edildi. Bu kapsamda bizlerde  Hatay’ın çeşitli ilçelerinde, Antakya’da, İskenderun’da, Kırıkhan’da, Reyhanlı’da faaliyetlerde bulunacaklarını söyledi.

Hatay dediğimizde gastronomi akla geldiğini hatırlatan Vali Doğan, “İnsanlar Hatay’la, Antakya’yla özdeşleşmiş yemekleri, lezzetleri tatmak istiyorlar. Turlar birbiriyle çakışır hale geldi, otellerimizde ki doluluk oranı neredeyse %100’e ulaştı. Bu tabi Hatay’ın, Antakya’nın lezzetlerinin biliniyor olmasından dolayı. Turizm, Türkiye için, Hatay için çok önemli Türkiye’nin ciddi bir gelir kaynağı. Bu sene Türkiye’nin tüm illerinde, turizmi canlandırmak, yerli ve yabancı turizmi hareketlendirebilmek adına Bakanlığımızla, Valilikler, Belediyeler, STK’lar ile birlikte koordineli bir şekilde çalışacağız. Bu alanı Antakya Belediyemiz düzenledi ve burada 2 günlük bir etkinlikte bulunacak. Bu kapsamda firmalarımız birtakım hazırlıklar yaptılar, lezzetleri ziyaretçilerimize takdim edecekler, ürünleri tanıtacaklar ve bu 2 günlük süre içerisinde dışarıdan gelen misafirlerimizi de göz önüne alarak bu faaliyetin en üst düzeye çıkması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bugün bir farkındalık oluşturmak anlamında Meclis Binasının oradan sayın Milletvekillerimizle, mesai arkadaşlarımla, STK’lar ile birlikte yürüyüşle Antakya Milli İrade Parkı’na kadar geldik ve bugün burada bu faaliyetin başlangıcını yapmış olacağız. Ben tekrar emeği geçen başta Antakya Belediye Başkanımız olmak üzere Turizm ve Gastronomi Derneğine, Antakya Ticaret Odası’na, Esnaf Odalarına şükranlarımı sunuyorum. Herkese hoş geldiniz diyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

TÜRKOĞLU: HATAY’DA SADECE KAHVALTILIKTA 100 ÇEŞİDİMİZ VAR

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, “Bu anlamlı günde Hatay’ımızın turizmine, gastronomi kültürüne hizmet edecek bu güzel programda sizlerle birlikte olmaktan son derece memnun olduğumu ifade eder, hepinizi en derin saygıyla, sevgiyle selamlarım” dedi.

Hatay’da sadece kahvaltılıkta 100 çeşidi olduğunu dikkat çeken Bayramoğlu, “Burada Türkmen kültüründen, mutfağından, Halep kültüründen, Arap kültüründen esintiler var ve bir ara Fransız idaresinde kalmasından dolayı Fransız kültüründen esintiler var. Hatay’ımız 3 önemli kültürün kaynaştığı, buluştuğu, sentez olduğu bir İl’dir. Şimdi bizlere düşen, geçmişten bugüne süzüle gelen bu değerlerimize sahip çıkmak. Az önce bir damak tadı firik pilavımız, hepimizin hiçbir zaman unutmadığı Hatay dışında da özlemle aradığımız, gastronomimizden bir parça lezzetimiz. Künefemiz, Oruğumuz, tepsi kebabımız bir ayrı güzel, tek tek saysam bir yarım saatimizi alır çeşitlilik bakımından. Hatay sadece lezzetleriyle mi anılmakta, bu sadece gastronomi kültürümüz ayrıca geçmişten bugüne, bugünden geleceğe Hatay’ımızda bir tarih zenginliği var, inanç turizmi yönünden bir zenginlik, sanayi, teknoloji, tarım var. Yani kültür ve turizmi anlamında aklımıza ne geliyorsa Hatay’ımızda tamamı var. Tüm halkımızı Hatay’da misafir etmek istiyoruz ve diğer ülke vatandaşlarını da inançların kesiştiği, kültür harmonisinin yapıldığı İlimize ve ülkemize davet ediyoruz. Ben tekrar bu programın icrasında emeği geçen Valiliğimize, Antakya Belediyemize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

STANTLAR GEZİLDİ

Program, Vali Doğan’ın beraberindeki heyet ile birlikte etkinlik alanında kurulu stantları gezmesiyle son buldu.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.