DOLAR 32,5778 0.09%
EURO 34,9083 0.1%
ALTIN 2.438,400,35
BITCOIN 21748560,26%
Hatay
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Antakya’da “astronomi ve uzay gözlem etkinliği” gerçekleşecek  

Antakya’da “astronomi ve uzay gözlem etkinliği” gerçekleşecek  

ABONE OL
11 Eylül 2021 12:57
Antakya’da “astronomi ve uzay gözlem etkinliği” gerçekleşecek  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Bilim Merkezi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek “Astronomi ve Uzay Gözlem Etkinlikleri” gökyüzü meraklılarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Her yaş grubundan katılımcıya açık tutulan ve katılımın ücretsiz olduğu etkinlikler Antakya ilçesinin köy okullarında düzenlenecek. Etkinliklerde profesyonel teleskoplar ve uzman eğitimciler eşliğinde gözlemler yapılacak.

Başkan Yılmaz: “Bu etkinliği öncelikle çocuklarımız ve gençlerimiz için yapıyoruz. Biliyorsunuz yakın zamanda milli uzay programımızı ilan edildi. Bu uzay programının hedefleri iddialı hedefler. Bu hedefleri de yerine getirmenin yolu insan kaynağına yatırım yapmaktan geçiyor. İşte biz çocuklarımızı ve gençlerimizi bu tip etkinliklerle bilime, teknolojiye ve uzaya yönlendirmek istiyoruz” dedi.

Antakya Belediyesinden yapılan açıklamada; Astronomi ve Uzay Gözlem Etkinlikleri kapsamında “meteor yağmurları, Ay, Jüpiter ve Satürn” gözlemlerinin de yapılacağı etkinlere yediden yetmişe tüm haklımızın katılım gösterebileceği belirtildi. Antakya’da bulunan köy okullarda düzenlenecek etkinlikler saat: 18.00 ile 24.00 arasında gerçekleşecek. Etkinlik programının tarih ve yerleri şu şekilde belirtildi: “14 Eylül Oğlakören Ortaokulu, 15 Eylül Ekinci Atatürk Ortaokulu, 16 Eylül Alahan Ortaokulu, 21 Eylül Avsuyu Atatürk İlkokulu, 22 Eylül Üzümdalı Şehit Metin Sürer Ortaokulu, 23 Eylül Bozhöyük Ortaokulu.”

Antakya Belediyesinden yapılan son açıklamada 14 Eylül’de başlayıp 23 Eylül’e kadar sürecek köy okullarındaki gözlem etkinliklerine yediden yetmişe tüm haklımızın davetli olduğu belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.