DOLAR 32,5925 0.32%
EURO 34,6801 -0.19%
ALTIN 2.526,241,70
BITCOIN 1983778-1,46%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Antakya’da bazı cadde ve sokaklar karantinaya alındı

Antakya’da bazı cadde ve sokaklar karantinaya alındı

ABONE OL
7 Kasım 2020 08:13
Antakya’da bazı cadde ve sokaklar karantinaya alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Halk Cumhuriyetinin Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacı ile Antakya İlçe Hıfzıssıhha Kurulu 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. Maddelerine istinaden Antakya İlçe Kaymakamı Mustafa Harputlu başkanlığında olağanüstü toplandı.

Antakya ilçesindeki pozitif vaka sayılarındaki artış sebebiyle toplantıda, Saraykent Mahallesi 70. Cadde , Şükrü Balcı Caddesi , 364. Cadde, Gazi Mahallesi 8. Sokak, 25. Cadde, Esenlik Mahallesi Cami Sokak, 1. Melek Sokak, 2. Melek Sokak, Adnan Menderes Caddesie 7. Cadde, Akevler Mahallesi 3. Alan Sokak, Akasya Mahallesi 84. Sokak,, Altınçay Mahallesi 633. Sokak, Odabaşı Mahallesi Sıla Caddesi, Derman Sokak, Nur Sokak, Ovakent Mahallesi 4. Sokak, Gazi Sokak, Gül Sokak, Lale Sokak, Madenboyu Mahallesi Madenboyu Caddesi karantinaya alındığı açıklandı.

Toplantıda ayrıca, Bölgede bulunan bakkal, market ve diğer iş yerlerinde çalışanların maske ve eldiven kullanımının sağlanması, iş yeri içerisinde de sosyal mesafenin korunmasına yönelik kolluk kuvvetleri ve yetkili kurumlarca gerekli uyarıların yapılmasına, Vatandaşların zorunlu haller dışında sokağa çıkmamaları ve sosyal mesafeyi korumalarına yönelik gerekli duyuruların yapılmasına, Bölgede bulunan aile sağlığı merkezi hekiminden sevk alanlar ile acil sağlık halleri dışındaki vatandaşların ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel haricinde hiç kimsenin belirtilen meskenlere giriş çıkışına izin verilmemesine, 4 Kasım 2020 Perşembe gününden itibaren 18.11.2020 Çarşamba günü dahil olmak üzere 14 gün süresince söz konusu yerleşim yerlerine giriş ve çıkışların kolluk kuvvetlerince kontrol altına alınmasına, Belirtilen meskenlerdeki vatandaşların diğer lojistik ihtiyaçlarının Antakya Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Antakya Kaymakamlığı Vefa Destek Grupları ve kolluk kuvvetleri koordinasyonu ile giderilmesine, Belirtilen meskenlerdeki öğrencilerin eğitim faaliyetlerinin uzaktan eğitim-öğretim şeklinde devam ettirilmesin, Özel sektörde çalışan mesken sakinlerinin kurumlarından alacakları ‘İş yerimizde aktif görev yapmaktadır’ yazan belge ve iş yerinde çalıştığına dair SSK hizmet dökümü belgesini ibraz ettiği takdirde giriş ve çıkışlarına müsaade edilmesine Oy birliği ile karar verildi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.