DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067658-2,83%
Hatay
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Antakya’yı Mis Gibi Kömbe Kokusu Sardı

Antakya’yı Mis Gibi Kömbe Kokusu Sardı

ABONE OL
27 Nisan 2022 14:25
Antakya’yı Mis Gibi Kömbe Kokusu Sardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya’da Ramazan ayının son günlerinde evlerde bayramda misafirlere ikram edilecek kömbelerim yapılması telaşı yaşanıyor.

Ramazan bayramlarının vazgeçilmez ikramlarından olan kömbe’nin  içerisine konulan çeşitli baharatlardan oluşan mis kokusu Antakya sokaklarını sardı. Ramazan Bayramına az bir zaman kala Hatay’ın tüm ilçelerinde yöreye has bir tat ve kıvamı bulunan kömbe yapımı için evlerinde akşamdan sabaha kadar bir telaş başlar. Bu koşuşturmanın olmazsa olmazı Mahalle fırınları geç saatlere kadar açık kalarak müşterilerine hizmet veriyor. Yapımı çok zahmetli olan Kömbe  bir o kadar da lezzetli bir pasta olarak afiyetle yenilmektedir. Cevizli, Hurmalı ve Susamlı çeşitleri olan  ve halk arasında Bayram kömbesi olarak da bilinen bu eşsiz lezzetin en büyük özelliği ise uzun süre bozulmaması, bayatlamaması olarak biliniyor.

KÖMBE YAPILIŞI:

Un, yağ, şeker, süt ve özel kömbe  baharatı karışımından meydana gelen hamur kömbe için yapılmış çeşitli kalıplarla şekillendirilir. Taş fırınlara has büyük tepsilere dizilen kömbeler 45 dakika kısık ateşte pembeleşinceye kadar pişirilir. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.