DOLAR 32,5216 -0.09%
EURO 34,7983 -0.21%
ALTIN 2.421,11-0,36
BITCOIN %
Hatay
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Aroması İle Meşhur Havucun Hasadı Başladı

Aroması İle Meşhur Havucun Hasadı Başladı

ABONE OL
29 Aralık 2021 12:40
Aroması İle Meşhur Havucun Hasadı Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Muratpaşa Mahallesi’nde Kırıkhan Havucu’nun hasadı yapıldı.

Hasada Hatay Tarım Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Kırıkhan İlçe Müdürü ve Kırıkhan Ziraat Odası Başkanı ile beraber katılım sağladı.

Müdür Çolakoğlu yaptığı açıklamada, “Hatay ilimiz, ülkemiz havuç üretiminde Konya ve Ankara’dan sonra 3. sırada bulunmaktadır. Bu yılki havuç üretim alanımız 16 -17 bin dekar civarında olup 60 bin tonun üzerinde rekolte beklentimiz vardır. Dekara 3 ile 5 ton arasında verim alınmaktadır. İlimizde Kırıkhan ilçemiz başta olmak üzere en fazla Reyhanlı, Antakya, Kumlu ve Belen ilçelerimizde havuç üretimi yapılmaktadır. Havuç fiyatları ilk çıkışında 1,3 TL ile başlamış olup şu an 2,2 TL’ye kadar çıkmış durumdadır. Üretilen havuçlar yurt içinde pazarlanmasının yanında başta Orta Doğu ülkeleri olmak üzere Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Romanya ve Bulgaristan ülkelerine de ihraç edilmektedir. Hasadın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eder, üreticilerimize bol bereketli kazançlar dilerim” ifadelerine yer verdi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.