DOLAR 32,2913 -0.16%
EURO 34,7987 -0.07%
ALTIN 2.402,850,41
BITCOIN %
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arsuz Sele Teslim!

Arsuz Sele Teslim!

ABONE OL
8 Ocak 2024 11:07
Arsuz Sele Teslim!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay genelinde etkili olan sağanak yağış,  Arsuz’da sele neden oldu.  Çetillik, Gözcüler, Nardüzü, Karahüseyinli, Uluçınar, Arpaçiftlik, Karagöz, Kışla, Hacıahmetli ve Karaağaç mahallelerinde etkili olan su taşkınları dolayısıyla Acil Müdahale Merkezi oluşturuldu.

Cezaevine yakın bölgede bulunan derenin taşması sonucu birçok ev ve iş yeri sular altında kalırken, vatandaşlar ise evlerinde mahsur kaldı. Çetinlik Mahallesi’nde ise tarım arazileri sular altında kaldı, ekili alanlar zarar gördü.

yağışın neden olduğu ani su baskınları ve dere taşkınlarının yaşandığı bölgede sahaya inen ve koordinasyonun sağlanması için öncülük eden Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, bölgede ilgili tüm birimlerin tamamının sahada yaşanan ve yaşanması muhtemel olaylara müdahale ettiğini söyledi.

“HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAKTIR”

Kaymakam Gökpınar, yaptığı açıklamada, “Saat 16.00 sıralarında ilçemiz genelinde etkisini artıran sağanak yağışın neden olduğu ani su baskınları sonucunda, ilçemize bağlı mahallelerden intikal eden ihbarlara kaymakamlığımız koordinasyonunda AFAD, DSİ, belediye ekipleri ve iş makinelerince gerekli müdahaleler yapılmış, kolluk kuvvetlerince yerinde ivedilikle güvenlik önlemleri alınmıştır. Yapılan müdahaleler neticesinde mahallelerimizde herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir. 6 Ocak 2024 cumartesi gününden itibaren ilgili kurumların nezdindeki ekiplerce hasar tespit çalışmalarına başlanacaktır” dedi. Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.