DOLAR 32,3476 0.29%
EURO 35,1590 0.07%
ALTIN 2.300,821,04
BITCOIN 22996763,01%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Asfalt borçlanması kabul edilmedi!

Asfalt borçlanması kabul edilmedi!

ABONE OL
5 Temmuz 2021 15:27
Asfalt borçlanması kabul edilmedi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dörtyol Belediye Meclisi 2021 yılı 7. Meclis birleşimini belediye meclis salonunda yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin haziran ayı içerisinde yürütülen faaliyetlerden bahsetti, alınacak kararların ilçemize hayırlı olmasını temenni etti. Saygı duruşunu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Belediye Başkan ve Meclis Üyeleri tarafından gündeme alınması istenilen beş madde meclis gündemine oy birliğiyle eklendi.

Beşikgöl mesire alanındaki temizlik çalışmalarının arttırılması ve yolunun yapılması yönündeki meclis üyelerinin tavsiyesi ise başkanlık makamı tarafından kabul gördü ve konu hakkında Hatay Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde bir çalışma başlatılacağı açıklandı.

Meclis gündeminin 4. Maddesinde Altınçağ Mahallesinde bulunan 1020 parselin 1/1000 uygulama imar Planı değişikliğine esas imar komisyon raporunu komisyonun görüşleri doğrultusunda oy birliğiyle kabul ederek alanı Konut dışı kentsel çalışma alanına çevirdi.

Gündemin 5. Maddesindeki Özerli Mahallesi küçük sanayi sitesi içerisinde bulunan 441 ada 1 parselin doğusunda bulunan park alanı içerisindeki büfenin 10 yıllığına kiraya verilmesi tartışmalara neden oldu. Cumhur İttifakı Gurup Sözcüsü Av. İsmail Başar maddenin İmar Komisyonuna havalesini isterken, Cumhur İttifakı meclis Üyesi Süleyman Bahri Özer encümene yetki verilmesini encümenin kendi takdirini kullanmasını talep etti. Millet İttifakı Gurup Sözcüsü Av. Emre Arık ise buradaki binanın ekonomiye kazandırılması ve bir esnafa gelir sağlamasını uygun bulduklarını ve maddenin oylanmasında bir sakınca olmadığını ifade etti. Yapılan oylamada madde 5 çekimser oya karşılık 20 kabul oyu ile meclisten geçti.

Gündeme eklenen 6. Maddede Altınçağ Mahallesine MMK Metalörji ile birlikte yapılan parka Dostluk Parkı adı verilmesi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Gündeme eklenen 7. Maddede Çaylı Mahallesinde mevcut parka Çanakkale Şehidi Ali Yılmaz adının verilmesi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Gündeme eklenen 8. Maddede Dörtyol Belediyesine ait işyerlerindeki kiracılardan pandemi nedeniyle %50 indirimli kira alınmasına meclis üyelerinin oy birliğiyle karar verildi.

Gündeme eklenen 9. ve son Maddede ise asfalt alımında kullanılmak üzere İEller Bankasından 5 milyon lira kredi kullanılması için Belediye Başkanına yetki verilmesi Plan ve Bütçe komisyon üyelerinin görüşleri doğrultusunda 6 kabul oyuna karşılık 21 oyla reddedildi.

Gündem maddelerini tamamlayan meclis Kuzuculu Mahallesi Bülke Yaylası mevkiinde kurulması planlanan alçı ve grafit ocağını gündem dışı görüştü.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin konu ile ilgili olarak belediye bünyesinde bir ekip oluşturduğunu ve konuyu detaylarıyla incelettiğini belirtti. Bu hususta halkın görüşü olumsuz çıkar ise halkın yanında yer alacaklarını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.