DOLAR 32,5678 0.03%
EURO 34,8641 -0.07%
ALTIN 2.430,680,04
BITCOIN 2106051-3,22%
Hatay
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
“ASIL UTANMAZLIK SİZDE!”

“ASIL UTANMAZLIK SİZDE!”

ABONE OL
11 Aralık 2021 12:27
“ASIL UTANMAZLIK SİZDE!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önceki gün Şanlıurfa’da, “Bize oy verin, kentte elektriği ücretsiz yapacağız” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, iktidar kanadından cevap gecikmedi. AK Partili yönetici, milletvekili ve il başkanları ülkenin her yerinden tepkide bulunurken, Hatay’daki AK Partili milletvekilleri ve başkanlarda tepki gösterdi. “Hatay’da CHP’de, hadi çiftçiye elektriği ücretsiz yapın” diyen AK Partililere bir cevapta CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’dan geldi.

“GÜNEŞ TARLALARI PROJESİ ÇİFTÇİ DOSTU PROJEDİR, ELBETTE RANTÇI ZİHNİYETİ RAHATSIZ EDER”

Özellikle AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal’a göndermede bulunan Güzelmansur, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa ziyaretinde çiftçiden yana, çiftçinin kazanacağı bir proje açıkladı. Dedi ki ‘Şanlıurfa’da 2,5 milyon taşlık kullanılmayan arazi var. Bu araziyi çiftçilerin de ortak olacağı güneş tarlaları ile donatacağız. Çiftçiye buradan üretilen elektriği hem bedava vereceğiz, hem de kârına ortak edeceğiz. Yapılacak ilk seçimlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini CHP’ye verin, sözüm söz, bu projeyi hayata geçireceğim.’ Görünen o ki bu güzel proje rantçı zihniyeti rahatsız etmiş. Çünkü bu projeden saray şürekâsı değil, rantçılar değil çiftçiler kârlı çıkacak” dedi.

“HATAY’DA DA DİĞER 10 BELEDİYEDE DE BÖYLE YERLER YOK”

Hatay’da 2.5 milyon dönümlük atıl arazinin bulunmadığının da altını çizen Güzelmansur, Başkan Yeşildal’ın açıklamasını talihsizlik olarak nitelendirdi. Güzelmansur, “AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, şu anda CHP’nin yönettiği 11 büyükşehir belediyesinde böyle kullanılmayan 2,5 milyon dönümlük atıl arazi var mı, buralarda güneş enerjisi potansiyeli nasıl, bu proje buralarda hayata geçirilir mi diye araştırmadan yapılmış talihsiz bir açıklama. Adem beye soruyorum, vizyoner, çiftçiye derman olacak proje üretmek ne zamandan beri utanmazlık oluyor? Asıl utanmazlık çiftçiyi faiz altında, enflasyon altında ezmektir, ithalatla yok etmeye çalışmaktır. Asıl utanmazlık çiftçinin maliyetine maliyet katacak, borcuna borç katacak aymaz politikaları ısrarla uygulamaktır. Asıl utanmazlık çiftçinin tarlasına, traktörüne haciz koymaktır. Asıl utanmazlık 20 yıllık iktidarında Hatay’da kayıtlı çiftçi sayısının yüzde 72 azalmasını dert etmeyip, klavye başında üretene, proje geliştirene saldırmaktır” diye konuştu. Milletvekili Güzelmansur’un bu sözlerine iktidar kanadından ise henüz bir cevap gelmedi. Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.