DOLAR 32,3177 0.2%
EURO 35,1336 -0.01%
ALTIN 2.292,140,66
BITCOIN 22906571,96%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

<strong>Atatürk’ün Emanetine Sahip Çıkıyorum</strong>

Atatürk’ün Emanetine Sahip Çıkıyorum

ABONE OL
22 Mart 2022 10:20
<strong>Atatürk’ün Emanetine Sahip Çıkıyorum</strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Savaş, geçtiğimiz günlerde yazılı ve görsel basında genişçe yer bulan “Hatay’da doğan her 4 çocuktan 3’ü Suriyeli” ifadesine açıklık getirdi.

Savaş, “Ben tıp doktoruyum, bu konuda araştırmalar yaptık ve yaklaşık olarak bu sonuçlara ulaştık. Sağlık Bakanlığı gerçek rakamları paylaşırsa biz de memnun oluruz. Suriyeliler 12 yıldır burada ve resmi rakamlara göre yaklaşık 500 bin kişi var. Geçen seçimde Yayladağı ilçemizde önce başka bir parti kazanmıştı. Sonra çadırdaki Suriyelilerin oyları sayılınca sonuç değişti” dedi.

“MİLLİ DEĞERLERİ SAVUNMAK SUÇSA CEZASINI ÇEKERİZ”

İçişleri Bakanlığının kendisi hakkında soruşturma başlattığı haberleriyle ilgili olarak Savaş, “Bize öyle bir belge gelmedi. Hatay, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne son emanetidir. Ben de bu emanete sahip çıkmak istiyorum. Eğer milli değerleri savunmak suçsa cezasını çekeriz’ ifadelerini kullandı.

Suriye ile barışın sağlanması gerektiğini vurgulayan Savaş, “Suudi Arabistan, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri ile barış yapmak için altyapı oturtmaya çalışıyoruz. Ben diyorum ki lütfen biraz da Suriye ile barış sağlamaya çalışalım ki bu insanlar evlerine dönsün. Misafir ediyoruz ama hem biz yorulduk hem Suriyeli kardeşlerimiz yoruldu. Hatay’da şimdiye kadar en ufak bir sorun bile yaşamadık ama bundan sonra herkesin selameti için barışın sağlanması lazım. Bizim amacımız Suriyeli kardeşlerimizi barış içerisinde göndermek” diye konuştu.

“ANKARA’NIN HATAY’A KUCAK AÇMASI LAZIM”

Savaş, 1 Nisan’da başlayacak Expo 2021 Hatay ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Expo’nun dünyanın en önemli organizasyonlardan biri olduğunu ve bu botanik fuarın içinde gastronomi ve sanat etkinliklerinin de olacağını söyleyen Savaş,  6 ay boyunca festival havasında geçecek bu organizasyona Ankara’nın kucak açmasını, hak ettiği önemin verilmesini istedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.