DOLAR 32,3769 0.17%
EURO 35,0226 -0.2%
ALTIN 2.324,670,24
BITCOIN 2264318-0,41%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atılan çöpler yangına sebebiyet veriyor

Atılan çöpler yangına sebebiyet veriyor

ABONE OL
20 Ağustos 2021 11:01
Atılan çöpler yangına sebebiyet veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amanoslar Çevre Derneği Başkanı Sabri Özkan, ormanlık alanlarda gelişigüzel atılan çöplerin yangına sebebiyet verdiğini belirtti ve “Çöp toplamak sorumluluğumuz olmasa da, çevreyi kirletmemek bizim sorumluluğumuz” dedi.

Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu bileşenlerinden AÇED adına yapılan yazılı açıklamada Başkan Sabri Özkan; “Bir süredir ülkemizde yaşanan yangın felaketleri ile içimiz yanmaktadır, kasıtlı çıkan yangınların yanında piknikte toplamayıp bıraktığımız çöpler, araçtan attığımız izmaritler de yangına sebebiyet vermektedir. Çöp toplamak görevimiz değildir, fakat yerlere çöp atmamak bizim sorumluluğumuzdadır. En büyük görev anne, babalara ve öğretmenlere düşmektedir.  Çevreyi temiz tutuma alışkanlığı aileden gelen bir eğitimdir.  Çocuk anne ve babasından gördüğünü yapar. Elindeki çöpü yere atmak yerine çöp kovası bulana kadar elinde tutan insan eğitimli insandır. Amanoslar Çevre Derneği (AÇED) olarak muhtelif yerlerde 300-400 kişiyle kamp yapıyoruz. Kampa katılanlara ilk ilan ettiğimiz, etrafa çöp atmamanın erdemlik olduğunu söylüyoruz. Kamp alanından ayrılırken üyelerimizle birlikte etrafta kalan çöp varsa toplayıp götürüyoruz. Orda bırakmıyoruz. Kaldığımız alanın temiz kalmasını sağlıyoruz.” denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.