DOLAR 32,5922 0.22%
EURO 34,7901 0.35%
ALTIN 2.411,90-0,85
BITCOIN 21593800,40%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
ATSO’dan Önemli Uyarı

ATSO’dan Önemli Uyarı

ABONE OL
8 Ağustos 2022 11:19
ATSO’dan Önemli Uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası 11. Meslek(Sigorta) komite üyeleri, üyelerinin menfaatlerinin korunması için her türlü girişimde bulunacağını belirtti.

ATSO’dan yapılan açıklamada sigortacılık sektörü ile ilgili şu açıklamalarda bulundu

Son aylarda piyasalarda yaşanan reel enflasyon ve döviz kurundaki anormal artışlardan en çok etkilenen sektörlerden biri sigortacılık sektörü olmuştur.

 Piyasalarda yaşanan dalgalanmalar üzerine 2022 Haziran ayında Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) almış olduğu karar ile Sigorta Teminatlarını %100, Sigorta Primlerini ise % 25 arttırmıştır. Ancak bu artış oranını piyasa koşullarının altında bulan sigorta genel müdürlükleri hazineye baskı kurarak prim artışlarını talep etmiş, bu talep kabul edilmeyince de poliçe düzenlememeyi tercih etmişlerdir.

Bazı Sigorta Genel Müdürlükleri acentelerin kredi kartı ile yaptıkları ödemeleri kabul etmeyerek, banka kartı, havale veya eft yolu ile  poliçe kesmeyi kabul etmektedir. Bu durum sigorta acentelerinin gelirlerinin düşmesine, sektörün maddi kayıplara  uğramasına neden olmuştur.

 Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) arasında yaşanan bu sorunun bir an önce  çözüme kavuşturulmasını, acentelerin ve halkın sıkıntılarının giderilmesini ve yapılan bu keyfi uygulamaların son bulması ve Üyelerimizin menfaatlerinin korunması için Odamız 11.Melek Komitesi her türlü girişimde bulunacaktır.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.