DOLAR 32,3530 0.25%
EURO 34,9691 -0.46%
ALTIN 2.310,181,45
BITCOIN 22883873,00%
Hatay
12°

KAPALI

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avlanma Sezonu Öncesi Balıkçılara Uyarı

Avlanma Sezonu Öncesi Balıkçılara Uyarı

ABONE OL
25 Temmuz 2022 14:04
Avlanma Sezonu Öncesi Balıkçılara Uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Celal Bilen, Balıkçı barınaklarının alt yapı ile ilgili bir sürü iyileştirmelere gidildi Dörtyol’dan Samandağ’ına kadar çalışmalar başladığını belirterek “Buna İskenderun da dahil, güzel şeyler düşünülüyor. İyileştirmeler yapılacak, umarım en kısa zamanda bitirilir” dedi.

Avlanma sezonunun açılışının her yerde aynı olmadığını İskenderun Körfez Balıkçısının 15 Eylülde başlayacağını vurgulayan Celal Bilen “Balıkçılar şu anda son hazırlıklarını yapıyor, bakımın yüzde 8090 bitti. Önümüzdeki ayın sonuna doğru tekneler denizde olacak, ona göre de ağlarını kontur edecekler. Bakanlığımızın yapmış olduğu ağlarını markalama işlemleri var. Bütün balıkçılara buradan sesleniyorum: 30 Ağustosa kadar markalama ile ilgili bize müracaat etsinler. Sayı belirtsinler ki mevsime hazır olsunlar. Yoksa cezası çok büyük şimdiden balıkçıları uyarıyorum. Ona göre tedbirini alsınlar. Markalama olayı tüm ticari balıkçıların ağlarının tek tek markalanması demek. Daha önceden o tebliği onlara bildirdik, işletme sahiplerine, tüccarlara, tekne sahiplerine. Bütün herkese yazı gönderdik. Onlardan acilen sayı bekliyoruz. Bütün kooperatifler bilgi dahilinde hareket ediyor. Ancak henüz sayılar bildirilmedi, biran önce bildirsinler ki biz de ağların tek tek markalamalarını yapalım. 1 Eylülden sonra deniz çıkacaklar, bu çok önemli” şeklinde konuştu.   

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.