DOLAR 32,3307 0.24%
EURO 35,0756 -0.15%
ALTIN 2.296,790,86
BITCOIN 22832300,63%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

<strong>Baharın Coşkusu EXPO 2021 Hatay İle Yaşanacak</strong>

Baharın Coşkusu EXPO 2021 Hatay İle Yaşanacak

ABONE OL
15 Mart 2022 12:43
<strong>Baharın Coşkusu EXPO 2021 Hatay İle Yaşanacak</strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dev organizasyonun Antakya-Defne bölgesindeki alanında gerçekleşen canlı yayında kenti ve EXPO’yu anlatan Savaş, bahar coşkusunun 1 Nisan’dan itibaren EXPO ile birlikte yaşanacağını ifade etti.

EXPO 2021 Hatay’ın botanik alanında gerçekleşeceğini belirten Savaş, “Geçen hafta Dubai’deki EXPO’yu ziyaret ettik. Oradaki teknoloji ağırlıklı Expo’yken bizimki tarım, botanik, gastronomi, tarih, kültür ve medeniyet ağırlıklı olacak. Bu organizasyon topraktan geçimini sağlayan vatandaşlara gelir kapısı da olacak. Yenilikleri görmek isteyen herkesi 1 Nisan’dan itibaren şehrimize davet ediyoruz” dedi.

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE DESTEK ÇAĞRISI

Lütfü Savaş, Ankara, İzmir ve İstanbul’dan Hatay’a yapılan uçak sefer sayılarının arttırılması ve diğer kentlerden de sefer yapılması için Türk Hava Yolları’na ve diğer hava yolu şirketlerine çağrıda bulundu.

EXPO’YU HERKESE BİRLİK, BERABERLİK VE BARIŞ MESAJI VERMEK İÇİN YAPIYORUZ

Devlet büyüklerinin tamamını açılışa davet edeceklerini de açıklayan Savaş, “Tüm protokolümüzü siyasi ayrım gözetmeksizin davet ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı da davet ediyoruz. Biz de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize emanet ettiği bir serhat şehiriz. Cumhurbaşkanımızın da buna önem verdiğini düşünüyoruz. Gelirse mutlu oluruz. Çünkü biz bu organizasyonu Hatay’dan herkese birlik, beraberlik ve barış mesajı vermek için yapıyoruz. Bu birlik ve beraberlik tablosu tüm dünyaya örnek olsun istiyoruz” dedi.

EXPO’yu ziyaret edenleri nelerin beklediğine dair kısaca bilgi veren Savaş, “Her iki alandaki eserler Hatay’a miras kalacak. Alanlarımız, Hatay’ın, sanat, bilim, ticaret, kültür ve gastronomi evi olacak. Herkesin kendine güzel bir anı olacağı bir alan olacak. Çocukların zihinsel fiziksel gelişim sağlayacağı 11 dönümlük sadece alan olacak. Bu alan Hatay’ın yıllardır beklediği bir alan olacak. Hiçbir yerleşke sökülmeyecek ve şehrimize uzun yıllar hizmet edecek” ifadelerine yer verdi. 

EXPO 2021 HATAY BÜYÜK SÜRPRİZLERE GEBE

Savaş, EXPO için Hatay’a gelecek misafirleri büyük sürprizlerin beklediğini ifade etti.

Hatay’a gelecek konukları UNESCO onaylı Gastronomi Kenti unvanıyla karşılayacaklarını söyleyen Savaş, “Konuklarımız, Orta Doğu, Akdeniz ve Anadolu’dan lezzetlerin yer aldığı mutfağımızla karşılaşacak. Bununla beraber Hatay’ın tarihsel sürecini anlatan bin 650 metrekarelik Ortak Varoluş Mozaiği ile buluşacaklar. Bu mozaiğimizde Darius ile Büyük İskender’in savaşı da var günümüz de var. Ülkemizin hangi değeri ve zenginliği varsa Hataylılar ve Hatay’ı gelenler tüm bunları Expo 2021’de görecek” açıklamalarında bulundu.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.