DOLAR 32,3867 0.2%
EURO 35,0789 -0.03%
ALTIN 2.325,150,26
BITCOIN 2280263-0,52%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bahçeşehir Öğrencisi Olimpiyat Milli Takımında

Bahçeşehir Öğrencisi Olimpiyat Milli Takımında

ABONE OL
28 Mart 2022 13:25
Bahçeşehir Öğrencisi Olimpiyat Milli Takımında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bahçeşehir Koleji Hatay Fen ve Teknoloji Lisesi 12.sınıf öğrencisi A. Akif Çelikkaya, TÜBİTAK 29. Bilim Olimpiyatları Biyoloji dalında Altın Madalya kazandı.

Bu dalda Türkiye’de ilk 4 öğrenci arasına girerek Milli takıma seçilen Akif Temmuz ayında bu yıl Ermenistan’da yapılacak olan, 75 ülkenin katılacağı Dünya Olimpiyatlarında Ay Yıldızlı bayrağımızı gururla temsil edecek.

1 Nisan Cuma günü Ankara’daki milli takım kampına katılacak olan Akif, 2 ay sürecek olan bu kampta başta Gazi üniversitesi hocaları ve diğer üniversite hocalarının da bulunduğu öğretim üyelerinden eğitim alacak.

Lise Müdürü Aytaç Erdoğan, öğrencilerinin elde ettiği bu başarının ardında, Akif’in üç yıldır sürdürdüğü yoğun hazırlıkların olduğunu söyleyerek, Akif’in daha başarılı olması için okul olarak destek vermeye devam ettiklerini söyledi. Bilim alanında başarılı öğrenciler yetiştirmek için akademik ve sosyal olarak desteğin önemine dikkat çeken Erdoğan, Hatay ili ve Bahçeşehir Koleji adına öğrencilerinin başarılarından gurur duyduklarını ifade etti. Öğrencilerin bilim olimpiyatlarına hazırlanmaları için programlarını sürdüreceklerini belirten Erdoğan, Akif’e Ermenistan’da yapılacak olan Dünya Bilim Olimpiyatlarında başarılar diledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.