DOLAR 32,6114 0.37%
EURO 34,8643 0.08%
ALTIN 2.514,751,24
BITCOIN 20188960,27%
Hatay
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Bakan Kirişçi’nin Hatay Temasları

Bakan Kirişçi’nin Hatay Temasları

ABONE OL
20 Eylül 2022 10:21
Bakan Kirişçi’nin Hatay Temasları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bir dizi ziyaret ve inceleme yapmak üzere Hatay’daydı.

Bakan Kirişçi, Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı’nda incelemede bulundu. DSİ 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe’den çalışmalarla ilgili bilgi Alan Kirişci, yüklenici firmaya projenin planlandığından erken bitirilmesi talimatı verdi.

Daha sonra Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret eden Kirişci, ardından İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde düzenlenen “Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı”na katıldı.

Kirişci, burada yaptığı konuşmada, göreve geldikleri andan itibaren sürekli sahada illeri ziyaret etmeye çalıştıklarını söyledi.

GELİR KORUMA SİGORTASI

Kirişci, çiftçilerin 1 Ekim itibarıyla Çiftçi Kayıt Sistemleri’ne girişlerini e-Devlet üzerinden yapabileceğini anımsattı.

Üreticilerin, 2023’ün ilk 3 ayında ödenmesi planlanan mazot ve gübre desteklerini 6 ay öne çektiklerini hatırlatan Kirişci, “Bunu mart ayında değil bu ayın sonuna doğru, inşallah ekimin başında size mazot ve gübre desteğini 6 ay öne çekerek vereceğimiz destek, Ziraat Bankasının çiftçi kartına ayni olarak yüklenecek, nakdi olarak değil. Mesela buğdayda dekar başına 121 lira dedik, bu tutar sizin kartınızın üzerine yüklenecek. Siz sadece mazot ve gübre alacaksınız.” dedi.

Bakan Kirişci, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuyla desteklenen projelerde sıralama eşiğini 65 puandan 30’a çektiklerini belirterek, böylelikle desteklenen proje sayısında yüzde 120’nin üzerinde artış sağlandığını söyledi.

HATAY RAHAT BİR NEFES ALACAK

Hatay’da uygun bulunan projelerin hibe desteği tutarının 100 milyondan 192 milyona, yatırım tutarının da 153 milyondan 295,5 milyon liraya yükseleceğini dile getiren Kirişci, bunun da Hatay’a büyük bir nefes olacağını vurguladı.

AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.