DOLAR 32,5149 -0.11%
EURO 34,8008 -0.2%
ALTIN 2.426,73-0,13
BITCOIN %
Hatay
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Bakan Pakdemirli, fidan dikim sahasını inceledi

Bakan Pakdemirli, fidan dikim sahasını inceledi

ABONE OL
26 Mayıs 2021 13:44
Bakan Pakdemirli, fidan dikim sahasını inceledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’ın Belen ilçesindeki fidan dikim sahasında incelemelerde bulundu. Belen’in yüzde 50’lik kısmına fidan dikimini yaptıklarını ifade eden Bakan Pakdemirli, 650 binin üzerinde fidanın toprakla buluştuğunu kaydetti.

Pakdemirli, sonbaharda da yapacakları dikimle, toprakla buluşan toplam fidanın 1.2 milyona ulaşacağını aktardı.

“HATAY’DA GEÇEN YIL 101 YANGIN ÇIKTI”

Geçen yıl Hatay’da 101 yangının çıktığını hatırlatan Pakdemirli, bu yangınlarda da yaklaşık 5 bin hektar alanın zarar gördüğünü anlattı.

Pakdemirli, bu yıl da henüz yangın sezonunun başlamamasına karşın Hatay’da 38 hektar alanın zarar gördüğünü belirtti.

Vatandaşlardan yangına karşı duyarlı ve hassas olmalarını isteyen Pakdemirli, “Dışarda herhangi bir bölgede ateş yakıyorlarsa, piknik yapıyorlarsa mutlaka bunu söndürdüklerinden yüzde 100 emin olarak sahayı terk etsinler. Çünkü, son pişmanlık fayda getirmiyor. Ufacık bir kıvılcım, ateş binlerce dönüm araziyi, on binlerce dönüm ormanımızı yakabiliyor. Bu anlamda en başta hassasiyet.” dedi.

“HATAY VE TÜRKİYE’DE AĞAÇ DİKİMLERİ TAMAMLANACAK”

Pakdemirli, sonbaharda Hatay çapında ve tüm Türkiye’de, yanan alanların hepsiyle ilgili hazırlıklarını ve ağaç dikimlerini tamamlayarak, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakma mücadelesine devam edeceklerini söyledi.

Açıklamaların ardından Pakdemirli, fidan dikim sahasında fidan dikti. Daha sonra Hatay Valiliği tarafından hibe edilen 30 adet 3 tonluk su tankerini mahalle muhtarlarına teslim eden Pakdemirli, beraberindekilerle geçen yılki orman yangınlarıyla ilgili görsellerin bulunduğu fotoğraf sergisini gezdi.

Programa, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Şanverdi, Abdulkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu, MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, bakanlık genel müdür ve daire başkanları, belediye başkanları ile oda başkanları da katıldı. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.