DOLAR 32,5066 0.18%
EURO 34,7480 0.05%
ALTIN 2.484,470,92
BITCOIN 2024685-1,06%
Hatay
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN BUĞDAY HASADI!

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN BUĞDAY HASADI!

ABONE OL
25 Mayıs 2021 13:15
BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN BUĞDAY HASADI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde buğday hasadına katıldı. Amik Ovası’nda biçerdövere binerek hasat gerçekleştiren Bakan Pakdemirli, dekar başına 650 kilogram verimin Amik Ovası’na özel bir durum olduğunu söyledi.

“HER ZAMAN ÜRETİCİ DOSTUYUZ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman üretici dostu olduğunun altını çizen Bakan Pakdemirli, “Hatırladığınız üzere gübre desteklerini 4 liradan 8 liraya, bu yılbaşında da 8 liradan 16 liraya, mazotu 15 liradan 19 liraya çıkarmıştık. Bu ve bunun gibi yaptığımız doğru işler sayesinde Türkiye’de ilk defa bu yıl ekilen alanlarda azalış yok, artış var. Tabii ki yakın zamanda biliyorsunuz, buğdayda Sayın Cumhurbaşkanımız fiyat açıkladı. Buğdayda 2 bin 250 lira, arpada da 1750 lira ve dekarda da 275 liraya varan destekleri alıyor çiftçimiz. Bugün çiftçimiz, üreticimiz bundan memnundur. İnşallah onları da sürekli olarak memnun etmeye devam edeceğiz.” dedi.

“TMO HİÇBİR ZAMAN KAR AMACI GÜTMEZ”

Pakdemirli, bugün itibarıyla geçen yıla oranla yüzde 36 artan fiyatların çiftçileri memnun ettiğini dile getirerek, “Bugün itibarıyla borsada normalin üzerinde fiyat oluşumları görüyoruz, bu fiyatların gerçekçi fiyatlar olmadığını da ifade etmek isterim. Toprak Mahsulleri Ofisimiz (TMO) alımlara başladıktan sonra hasat sonundaki fiyatlarını en kısa zamanda açıklayıp, çiftçimizin, üreticimizin malı üzerinden, ürünü üzerinden kimsenin spekülasyon yapmaması hedefiyle çalışmalarını sürdürecektir. Burada da ifade etmek isterim ki TMO hiçbir kar amacı gütmeden başa baş fiyatlarla hasat sonu fiyatını yakın zamanda açıklıyor olacaktır.” diye konuştu.

“TARSİM BİZİM ÇİFTÇİMİZİN DOSTUDUR”

Amik Ovası’nda ve Hatay’da en önemli avantajlarının, son üç yılda Devlet Su İşleri olarak yaptıkları 1,5 milyar liranın üzerindeki yatırım olduğunu aktaran Pakdemirli, şu bilgileri verdi: “İki tane barajı tamamladık, inşallah sulamaları da hızlı bir şekilde tamamlayarak suya hasret kalan, henüz suya ulaşamayan çiftçilerimize de en kısa zamanda suyu ulaştırıyor olacağız.”

“TARIM İŞÇİLERİMİZİN AŞILANIYOR OLMASI SON DERECE ÖNEMLİ”

Tarım işçilerinin aşılanması konusuna da değinen Pakdemirli, şunları paylaştı: “Pandeminin başından beri biz özellikle mevsimlik işçiler ve tarımın paydaşlarının mobilitesini koruduk ve korumaya gayret ettik ki bu sebeple de tarım geçen yıl tüm sektörlerin üzerinde büyüyerek neredeyse yüzde 5’e varan büyümeyle Türk ekonomisine çok büyük bir katkı sağlamıştır. Bu sebeple bizim için yine öncelik olan özellikle mobilitenin arttığı bu dönemde tarım işçilerimizin de mevsimlik işçilerimizin de aşılanıyor olması son derece önemli. Buradan Sağlık Bakanımıza da teşekkür ediyoruz. Tarım paydaşları hem kamu hem özel sektör hem veterinerlerimiz tüm sektör paydaşlarımızın da hızlı bir şekilde aşılanması başlanmaktadır. Bunlar da kademeli olarak yapılacaktır.” Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.