DOLAR 32,3162 0.2%
EURO 35,1419 0.02%
ALTIN 2.288,300,49
BITCOIN 22900762,40%
Hatay
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Balık Ekmek Etkinliği Düzenlendi

Balık Ekmek Etkinliği Düzenlendi

ABONE OL
23 Şubat 2022 12:13
Balık Ekmek Etkinliği Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskenderun ilçesinde balık eğitimi ve balık ekmek etkinliği düzenlendi

Hatay İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Balık eti, içeriği bakımından zengin bir besin olduğundan haftada en az iki kez tüketilmesi önerilen bir besindir. İçeriğindeki esansiyel yağ asitleri kalp-damar hastalıklarının önlenmesinde büyük önem taşımaktadır.

Ayrıca balık etinde bulunan demir ve kalsiyum sayesinde de kansızlık ve kemik erimesi gibi pek çok hastalığın önlenmesinde önemli rol oynadığı bilinmektedir. Protein bakımından oldukça zengin olan balık, bağışıklık sistemimiz ve vücudumuzun diğer sistemlerinin daha sağlıklı çalışması için vazgeçilmez bir gıda maddesidir. Bu kapsamda, çocukların balık yemeyi alışkanlık haline getirerek daha zinde olması ve çocuklarda ‘Balık Sağlıktır’ bilincini oluşturabilmek amacıyla Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüz tarafından İskenderun Akçay İlkokulu öğrencilerine eğitim verildi. Eğitimde, balık etinin sağlığımız açısından faydaları anlatılırken balıkların görsel öğelerle tanıtımı da yapıldı” denildi.

Eğitimin ardından çocuklara balık ekmek dağıtımı gerçekleştirildi. Etkinliğe Hatay Tarım Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Müdür Yardımların, Şube Müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.