DOLAR 32,3399 0.18%
EURO 35,1446 -0.14%
ALTIN 2.240,54-0,12
BITCOIN 2085636-5,28%
Hatay

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Savaş 5. Aşısını Oldu

Başkan Savaş 5. Aşısını Oldu

ABONE OL
13 Ocak 2022 11:06
Başkan Savaş 5. Aşısını Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, beşinci doz koronavirüs aşısını yaptırdı.

Sağlık Bakanlığına bağlı Antakya 1 No.lu Aile Sağlığı Merkezi’nde aşı yaptıran Savaş, omicron varyantının çok hızlı yayılım gösterdiğini söyleyerek özellikle gençlere seslendi.

Sırası gelen herkesin aşı olması gerektiğini vurgulayan Başkan Savaş, “Omicron varyantı çok hızlı yayılıyor. ‘Bana bir şey olmaz’ demeden herkesin aşı yaptırması çok önemli. Aşı sadece sizi değil yakınlarınızı ve sevdiklerinizi de korur. Aşı olalım ve korkulu rüya görmeyelim” dedi.

“LÜTFEN BU HASTALIĞI YABANA ATMAYALIM, CİDDİYE ALALIM”

Hatay’daki koronavirüs kaynaklı vaka ve ölüm sayılarını yakından takip ettiğini söyleyen Savaş, “Hastalık sebebiyle günde yaklaşık 15 insanımız hayatını kaybediyor. Çoğu yaşça büyük olmasına rağmen gençlerimiz de bu hastalıktan ötürü hayatını kaybedebiliyor. Lütfen bu hastalığı yabana atmayalım, ciddiye alalım” ifadelerini kullandı.

Lütfü Savaş’ın aile hekimi Doktor Nilgün Öner Şafak da gençlere çağrıda bulundu.

Şafak, “Yaşlılarımızda aşılanma oranı yüksek. Ancak gençler bu durumu biraz hafife alıyor. Hem kendileri hem de anne ve babaları için onları aşı yaptırmaya davet ediyorum” dedi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.