DOLAR 32,5096 0.19%
EURO 34,8197 0.26%
ALTIN 2.485,260,95
BITCOIN 2002378-2,11%
Hatay
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, başarılı üniversite öğrencilerine burs imkânı sağlayan Antik Antakya Derneği’nin düzenlediği törene katıldı.

Almanya’ya çalışmak için göç eden Türk ailelerin çocuklarının kurduğu derneğin organize ettiği törende konuşan Savaş, Antik Antakya Derneği’nin umut vadeden işlerin altına imza attığını belirtti.
Savaş, “Almanya’ya gidip kimliğini, kişiliğini unutmadan; ırk, renk ayrımı yapmadan bir dernek kurup kaliteli işler yapmak gerçekten zor. Her sene umut vadeden işlerin altına imza atıyorsunuz. Öğretenlere, öğrenenlere ve öğretime sunduğunuz katkıdan dolayı çok mutluyum. Şehrinizi ve ihtiyaç sahibi öğrencileri unutmadığınız için teşekkür ederim” dedi.
Almanya’dan gelen konukları EXPO alanlarında da ağırlamak istediklerini sözlerine ekleyen Savaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Bitki Koruma bölüm öğrencisi Sevval Bayındır ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Berk Karagündüz’e burs çeklerini verdi.

ÇİNÇİN’DEN HATAY DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİNE ÖVGÜ

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de törene katılan davetliler arasındaydı. Çinçin tören öncesi yaptığı konuşmada, “Birkaç gün önce Lütfü Savaş’ın önderliğinde Arsuz’dan Kıbrıs’a deniz otobüsü seferleri başladı. Hatay’ın nefes alması için bu projelere ihtiyaç var. Gençlere yatırım ülkenin geleceğine yatırımdır. Eğitime katkı veren herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

SORGEÇ ANTİK ANTAKYA DERNEĞİ’Nİ TANITTI

Dernek Başkanı Nihat Sorgeç, 2004 yılında faaliyetlerine başlayan Antik Antakya Derneği’ni tanıttı. Almanya’ya işçi olarak giden ailelerin ikinci nesilleri olarak bu derneği kurduklarını ifade eden Sorgeç, “Amacımız Hatay’ın kültürel, tarihi, sosyal ve ekonomi değerlerini Almanya’da iyi tanıtmaktır. 18 yıldan beri bu çalışmayı yapıyoruz. Biriktirdiğimiz paraları ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs olarak veriyoruz. Onlardan beklentimiz daha çok başarılı olmaları ve bu yoldan gitmeleridir” diye belirtti.

12 ÖĞRENCİYE 8’ER BİN LİRA BURS VERİLDİ

Yönetim kurulunda Hataylı ve Hatay’a gönül veren Alman vatandaşların yer aldığı Antik Antakya Derneği, okuduğu bölümlerde başarılı olan 12 üniversite öğrencisine 8’er bin lira burs olanağı sağladı.
Gaziantep, Sivas, Adana, İzmir, Bandırma ve Isparta gibi Türkiye’nin farklı şehirlerinde diş hekimliği, mekatronik mühendisliği ve hemşirelik gibi bölümlerde okuyan 12 öğrenci derneğin burs imkânından faydalandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.