DOLAR 32,5945 0.32%
EURO 34,8530 0.32%
ALTIN 2.496,790,51
BITCOIN 21159535,71%
Hatay
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
BAYRAMA PROTESTOLARLA GİRDİK

BAYRAMA PROTESTOLARLA GİRDİK

ABONE OL
8 Temmuz 2022 11:40
BAYRAMA PROTESTOLARLA GİRDİK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hekimler doktor cinayetine tepki göstermek amacıyla ülke genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Hatay il sağlık müdürlüğü önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında Hatay Tabip Odası

Hatay Diş Hekimleri Odası, Hatay Eczacılar Odası, SES Hatay Şubesi, Hekimsen İl Temsilciliği

Hekim Birliği Sendikası İl Temsilciliği, Genel Sağlık İş İl Temsilciliği, Hatay Aile Hekimleri Derneği, adına konuşan Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, “Hekimlere, sağlık emekçilerine en ufak bir zarar gelmesine tahammülümüz yoktur. Şiddet daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur.” Dedi.

KATLEDİLİYORUZ

Yılmaz: “Konya Şehir Hastanesi’nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü ve aynı zamanda öfkesi içindeyiz, yas tutuyoruz. Sadece Dr. Karakaya değil, Av. Servet Bakırtaş’ta görevi başında katledildi. Tüm hukuk camiasına başsağlığı diliyoruz. Tüm uyarılarımız görmezden gelindi, bilinçli bir yaklaşımla şiddetin kaynağı toplumsal bağlamından koparılarak sorun bireylere indirgendi.”

TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI!

“Sorumlular bu durumu arada bir twit atmak, kınamak dışında bir adım atmadı. Twit atmanın, kınamanın bir işe yaramadığının ve sağlıkta şiddet olgusunun çığırından çıktığının bakanlık da farkında. Sağlıkta şiddet istatistiklerinin yer aldığı “Beyaz Kod” verileri tüm ısrarlarımıza rağmen toplumla paylaşılmamaktadır. Sorumluların bu yaklaşımı bugün yeniden bir cinayetle sonuçlandı. Dr. Ekrem Karakaya’nın ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimizi iletiyoruz. Şiddet karşısındaki taleplerimize kulak tıkayanlardan, söylemleri ve yaptıklarıyla şiddeti teşvik edenlerden, mücadelemizi yükselterek hesap soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.” Diye konuştu.

AVUKATLAR HÜKÜMETE SESLENDİ

Hatay Barosu tarafından yine aynı dakikalarda yapılan açıklamada: “Avukatların uzun bir süredir yaşamakta oldukları sosyo-ekonomik sorunlar, son dönemde ülke çapında yaşanan ekonomik ve mali olumsuz tabloyla birlikte, olağan dışı bir şekilde artmış; pek çok meslektaşımızın mesleğini sürdürebilmesini imkânsız kılacak bir hâle evrilmiştir. Avukatların karşı karşıya kaldıkları ekonomik şiddetin boyutları, başta mesleğe yeni katılan meslektaşlarımız olmak üzere her birimizin hayatlarını derinden etkileyecek, avukatlık ve savunma hizmetlerinin verilmesini engelleyecek seviyeye ulaşmıştır. Türkiye Barolar Birliği’nin ve baro yönetimlerimizin bu büyük çaplı sorunun derinleşmesinin önüne geçilebilmesi için yaptığı uyarılar ve girişimler maalesef görmezden gelinmiştir.

Israrlı ve kararlı tavrımızın bir sonucu olarak, Adalet Bakanlığının 2023 yılı tarifelerini TBB ile ortak çalışma ile Eylül ayı içerisinde yayınlamak yönündeki görüş birlikteliğini olması gereken bir yöntem olarak olumlu karşılıyoruz. Öte yandan, gerek Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nde gerekse CMK Ücret Tarifesi’nde avukat kamuoyunun beklentilerini karşılayacak bir artışın yapılıp yapılmayacağını da yakından ve hassasiyetle takip edeceğimizi şimdiden ifade ediyoruz.

Bizler, baro yönetimleri olarak, 4-5 Haziran 2022 Deklarasyonu’nda ortaya konan iradenin arkasında olduğumuzu, meslektaşlarımızın başta ekonomik olmak üzere her türlü sorunlarının çözümü için kararlılıkla hareket edeceğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleri kullanıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.