DOLAR 32,5571 0.15%
EURO 34,9695 -0.17%
ALTIN 2.438,400,11
BITCOIN 21044440,57%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
BİZ BU KRİZİ 2017’DE GÖRMÜŞTÜK!

BİZ BU KRİZİ 2017’DE GÖRMÜŞTÜK!

ABONE OL
15 Aralık 2021 12:50
BİZ BU KRİZİ 2017’DE GÖRMÜŞTÜK!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MAZMAN Medya Radyolarında sunucu Cem Pehlivan’ın “Yarını Konuşuyoruz” programında konuşan CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, “Tek adam rejiminin, bizi bugünlere getireceğini biz 2017’de biliyorduk, ekonominin düzelmesi için yönetenlerin istifa etmesi gerekiyor” diye konuştu.

“ÜLKEYİ YÖNETENLER ŞAŞKIN, ORTADA YÖNETİM KRİZİ VAR”

2017 yılından referandumda hayır derken, bugünleri gördüklerini söyleyen Başkan Parlar, sadece ekonomik krizin değil yönetim krizinin de olduğunu iddia etti. Yönetenlerin bir an önce değişmesi gerektiği çağrısında bulunan Parlar, “2017 yılından biz referandumda hayır derken, bugün kastediyorduk. Ekonominin, ülkenin durumunun tek adam rejimine, tek adamın keyfine bırakılmaması gerektiğini savunmuştuk. 2017 yayınladığımız bildiride, ekonomik krizler, iflaslar, işsizlik ve yoksullukla beraber çöküşün geleceğini biz söylemiştik. Bu yaşanan durum sürpriz değil ne yazık ki biz bunu halkımıza yeterince anlatamadık. Bugün ülkenin tek sorunu ekonomik kriz değil bir yönetim krizi de var. Ülke yönetilemiyor, yönetenler şaşkın, bakanlar değişiyor olmuyor, merkez bankası başkanları değişiyor olmuyor, uygulanan yöntemler değişiyor olmuyor. Yönetenlerin toptan değişmesi gerekiyor!” dedi.

“ESNAF SATTIĞI MALIN YERİNE KOYAMIYOR”

Önceki günlerde mecliste konuşulan stokçuluk hadisesine de değinen Başkan Parlar, “Esnaf perişan sattığını yerine koyamıyor. Marketlerde kota uygulanıyor, istediğiniz ürünü almakta bile sorun yaşıyorsunuz. Çünkü firma sattığının yerine yenisini alamayız çekincesine giriyor. Ortada pahalılık var mal bulamıyor esnaf, o yüzden de gelene şekerim bitti dememek için, 1 kilo al diyor, her gelen müşterime kalsın bu şeker diyor, yetsin herkese diyor. Sanki ekonomideki perişanlığın nedeni esnafmış gibi, mecliste stokçuluğun konuşulması normal değil” diye konuştu.

“SAYIN BAŞKANLA GÖREVLERİMİZ FARKLI”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş’la geçmişte ufak bir kişisel probleminin olduğunu, bunu şuanda yaşanıyormuş gibi gösterilmesine tepki gösteren Parlar, “Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanımız ile görevlerimiz farklı, kendisi belediye yönetirken, bende parti yönetiyorum. Tamam geçmişte bir takım kişisel sıkıntılarımız oldu ama bunu ne makamlara ne de parti politikalarımıza yansıtmayız. Beraber olmamız gereken her yerde, her zaman beraber olacağız” şeklinde konuştu. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.