DOLAR 32,5713 0.15%
EURO 34,8820 0.59%
ALTIN 2.438,890,27
BITCOIN 21680930,76%
Hatay
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Biz Varız, Hakkımızı İstiyoruz

Biz Varız, Hakkımızı İstiyoruz

ABONE OL
4 Haziran 2022 12:43
Biz Varız, Hakkımızı İstiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Emekli Sen Hatay Şube Başkanlığı Gerçekleştirdiği Basın Açıklamasında Emeklilerin Sendikaya Üye Olarak Hakları İçin Verdikleri Mücadeleye Destek Olma Çağrısında Bulundu.

EMEKLİLER YOK SAYILIYOR

Emekliler olarak 14 Milyonluk bir kesim olduklarını hatırlatan Tüm Emekli Sen Hatay Şube Başkanı Meryem Kılıç: “Biz emekliler 14 milyonluk bir kesimiz. Yakın çevremizle 25-30 milyonluk devasa bir kitleyiz. Hayatımızın en verimli onlarca yılımızı, emek vererek, ülke ekonomisine artı değerler üretip katarak memlekete hizmet ettik. Şimdi emekliyiz ve insanca yaşamak istiyoruz. Bu isteğimiz bir lütuf değil, bedeli yıllar önce peşin ödenmiş bir haktır. Anamızın ak sütü gibi helalimizdir. Ancak yaşamaya çalıştığımız gerçekler böyle değil. Bu devasa emekli kitlesi, iktidarın yıllardır izlediği,  emekli ve emekçi karşıtı çağdışı politikası yüzünden perişan haldeyiz. Sefil hayata, sadakaya, ve açlığa mahkum edildik. İktidar yandaşlara, sermaye gruplarına memleketin kaynaklarını peşkeş çekerken, emeklilere kırıntıları bile çok görüyor. Şu kadar şahlandık, bu kadar büyüdük masalları anlatılıyor ama, var olduğu söylenen refah payından bize hiç bir katkı düşmüyor. Emeklileri yok sayıyor, üvey evlat görüyor, hesaba katmıyor.”dedi.

“Yıllardır, ülkenin imkânları bu kadar deyip, TÜİK’in uyduruk oranında bile, emekliye zam vermezken, mali disiplin ve ödemeler dengesi bozulur diye,  ikramiyelerimize yüz lira zam vermezken, 14 milyon emekçiyi ve ailesini mağdur ederken, bir kaç yüz bin kişilik zengin para babalarına,  onlarca milyar lira Kur Korumalı mevduatlara kaynak aktarıyor. Memleketin,  Cumhuriyet döneminin bütün iktisadi kuruluşlarını yerli ve yabancı sermaye gruplarına satarak ülkeyi ve halkımızı ekonomik krizin içine atıyor. Başta merkez bankasının 128 milyar doları olmak üzere milyarlarca doların nerelere gittiğini açıklamıyor, gizliyor. İzlenen politika ile zengin daha zengin, biz yoksullar daha yoksul oluyoruz. Şu anda, işsizlerden sonra, en perişan ve geçinemez durumda olan kesimler, biz emeklileriz.  8,5 milyon emeklinin,  asgari ücretin ve açlık sınırının altında maaş alıyor olması bile bir utanç tablosudur. Peki neden Emekliler insanca yaşam koşullarında yaşayamıyorlar da, böyle açlığa ve sadakaya mahkum ediliyorlar. Bunun temel sebebi, Emeklilerin Örgütlenip Birleşik Bir Güç Olamayışı Ve Saray İktidarının Da Emeklileri Hesaba Katmayışıdır. Bizi Yok Sayanlara, Haklarımızı Gaspedenelere,  Biz de Varız, Hakkımızı İstiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kenan Cengiz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.