DOLAR 32,5848 0.29%
EURO 34,8053 0.06%
ALTIN 2.492,090,32
BITCOIN 20629483,52%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

04:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
BÖLGEDE BİR İLK! Hastaya başparmaktan anjiyo yapıldı

BÖLGEDE BİR İLK! Hastaya başparmaktan anjiyo yapıldı

ABONE OL
9 Ekim 2021 10:37
BÖLGEDE BİR İLK! Hastaya başparmaktan anjiyo yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir hastaya ilk defa başparmaktan anjiyo yapıldığı duyurdu.

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu işleminin bölgede ilk kez gerçekleştirildiği belirtildi.

Anjiyonun kardiyoloji uzmanı Barış Kavvasoğlu tarafından yapıldığı kaydedilen açıklamada, “Bu işlem Türkiye’de sayılı merkezde yapılabiliyor. Sol elin atar damarının en uç kısmı olan distal radial artere baş parmağın üstündeki enfiye çukurundan giriş yapılarak gerçekleştiriliyor. İşlem sonrası kanamanın durdurulması daha kolay, istenmeyen kanama ve şişliklerin oluşması daha azdır. Kronik böbrek hastalığı olan hastalar için, vasküler geleneksel radial yaklaşımda damardaki olası yaralanma hemodiyaliz için bu bölgenin kullanılmamasına neden olur. Dolayısıyla, başparmaktan koroner anjiografi ile gelecekteki arterio-venöz fistül ihtiyacı için damar korunmuş olur” ifadelerine yer verildi. Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.