DOLAR 32,3318 0.24%
EURO 35,0834 -0.16%
ALTIN 2.282,230,22
BITCOIN 22826111,81%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Boşaltılan Kamu Binaları Ne Olacak?

Boşaltılan Kamu Binaları Ne Olacak?

ABONE OL
13 Haziran 2022 10:16
Boşaltılan Kamu Binaları Ne Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun bir süre önce boşaltılan ve çürümeye terk edilen kamuoyuna ait binalar belirsizliğini koruyor.

HATAY’IN AZAMİ İHTİYACI OLAN BİNALARA NE OLDU?

Vatandaşlar için oldukça önemli olan içerisinde Konferans salonu ve Halk Kütüphanesinin bulunduğu Hatay Kültür Merkezi, özellikle yaz mevsiminde ihtiyaç duyulacak afetler, yangınlara anında müdahalede bulunacak olan Orman İşletme Müdürlüğü, Taşınmazlara ilişkin denetimler ve hizmetlerin güvenle yapıldığı Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ile yoksul ve korunmaya muhtaç çocuklara bakım, eğitim, sağlık gibi kültür hizmetleri sunacak olan Çocuk Esirgeme Kurumu binalarının hiçbir açıklama yapılmadan boşaltılması ve belirsizliğini koruması vatandaşların tepkisini çekti.

KAMUOYUNUN BİLGİLENDİRİLMESİNİ İSTİYORUZ

Bütün bu binaların herhangi bir açıklama yapılmadan ve yeni bir binaya taşınmadan boşaltılmasına anlam veremeyen vatandaşlar, “Boşaltılan ve çürümeye terk edilen binaların akıbetiyle ilgili açıklama bekliyoruz. Müdürlükler şayet kira verilerek başka bir binada hizmet verecekse bu durumun devletin hazinesine etki ettiğini belirterek yetkililere sesleniyoruz. Kamuoyunun bilgilendirilmesini istiyoruz.” dediler.

HATAY’A MODERN BİR KÜLTÜR MERKEZİ LAZIM!

1987 yılında hizmete giren ve hizmete girdiği günden bu güne kadar binlerce konser, sergi, davetiye ve kokteyle ev sahipliği yapan, aynı zamanda Hataylının konferans salonu ile kütüphanesini içinde barındıran Kültür Merkezinin son durumu belirsizliğini koruyor. Kültür merkezi konusu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirten vatandaşlar, boşaltılan ve kapatılan eski merkezin yıkılarak yerine modern bir Kültür Merkezi kazandırılması gerektiğini ifade ettiler.

ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ NASIL HİZMET VERECEK?

Özellikle içinde bulunduğumuz yaz mevsimi dolayısıyla oluşabilecek yangın ve afetlere karşı oldukça önem arz eden Orman İşletme Müdürlüğü binasının

boşaltılması dikkat çekerken, müdürlüğün hizmetlerini nasıl vereceği merak konusu oldu.

Konuya ilişkin tedirgin olduklarını belirten vatandaşlar yetkililere seslenerek, Orman ve orman kaynaklarını korumak, doğaya yakın bir anlayışla geliştirmek, ekosistem bütünlüğü içinde sürdürülebilir ve topluma çok yönlü faydalar sağlayacak şekilde yönetmesi gereken, Orman ürün ve hizmetlerinin sürekliliğini güvence altına alan kurum binasının boşaltılıp hizmet vermemesinin açıklaması gerektiğini belitti.

TAPU KADASTRO VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU BOŞALTILDI

Öte yandan yine sessiz bir şekilde açıklama yapılmadan boşaltılan Tapu Kadastro Müdürlüğü ile Çocuk Esirgeme Kurumu binalarının akıbeti ne olacak? Sorularını soran vatandaşlar, taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza eden, güncelleyen ve hizmete sunan kurum binasının boşaltılıp kaderine terk edildiğini ifade ederek, yetkililerin bu konuyla ilgili de açıklama yapması gerektiğini söylediler.

Açıklama yapılmadan boşaltılan bir diğer kurum ise yoksul ve kimsesiz çocuklar için oldukça önem arz eden çocuk esirgeme kurumu oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.