DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051346-2,14%
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“BU BÜYÜK BİR SORUN!”

“BU BÜYÜK BİR SORUN!”

ABONE OL
17 Kasım 2021 13:20
“BU BÜYÜK BİR SORUN!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Hatay’da yaşayan Suriyeli misafir nüfusunun ilköğretim okullarında Türk öğrencilerinden sayı olarak çok daha fazla olmaya başladığını söyledi. Vekil Tokdemir, soru önergesi yayınlayarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlamasını talep etti.

“ORTADA DEMOGRAFİK BİR SORUN SÖZ KONUSU!”

Yüksek doğum oranlarıyla hızla çoğalan Suriyeli nüfusun ilköğretim okullarında Türk öğrencilerinden sayı olarak çok daha fazla olmaya başladığını ifade eden Vekil Tokdemir, “Sadece Reyhanlı’da 45 bin 182 öğrenci var. Bu öğrencilerin 18 bin 4’ü ise Suriyeli! Dersler, Türk öğrencilere göre işlenince Suriyeliler, Suriyelilere göre işlenince de bizim çocuklarımız geri kalıyor. Yani eğitim başta olmak üzere çok boyutlu demografik bir risk ile karşı karşıyayız” dedi.

“HATAYLILAR, SURİYELİ ÖĞRENCİ SAYISINI BİLMEK İSTİYOR!”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e soru önergesinde bulunan CHP Hatay Milletvekili Tokdemir, “Hatay genelinde devlet ve özel okullarda ilk ve orta öğretim okullarında okuyan Suriyeli öğrenci sayısı kaçtır? Hatay genelinde eğitimin niteliğinin artırmak için bir arada okumak zorunda kalan Türk ve Suriyeli öğrenciler için bir çalışma söz konusu mudur? İlköğretime başlayacak olan Suriyeli öğrencilere, eğitime başlamadan 1 yıl önce Türkçe hazırlık okutulması hakkında bir çalışmanız var mıdır?” sorularının yanıtlanmasını talep etti. Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.