DOLAR 32,6014 0.38%
EURO 34,8114 0.21%
ALTIN 2.500,470,66
BITCOIN 21099905,95%
Hatay
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

BU İŞE ÇÖZÜM BULUNMALI

ABONE OL
4 Şubat 2022 16:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merhaba sevgili Hatay Asi Gazetesi okuyucuları, daha önceki yazılarımda değindiğim ekonomik sorunlar maalesef etkisini göstermeye başladı.

Yazdığım uyarılar, dikkat edilmesi gereken konulara çözüm bulunmadı ve artık vatandaş çileden çıktı. İnsanlar ekonomik sorunları artık kaldıramaz duruma geldi ve maalesef ki intihar girişimleri baş göstermeye başladı. Hatay’da bir gün de farklı ilçelerde toplam 5 intihar girişimi yaşandı. Önceki günlerde de yine bir kişi kendini yakma girişiminde bulundu.  Tekrardan yenileceğim ama maalesef olaylar bu noktaya gelmeden önce ekonomik sorunların insanlarda psikolojik sebepler yaratacağını ve bu psikolojik sebepler travma oluşturacağını yazmıştım, söylemiştim.

Ekonomik sıkıntı ilk önce aile içinde boy gösterir bir insan evine, ailesine, çocuklarına yetemediği zaman,  istediklerini alamadığı zaman altında kaldığı borçları ödeyemediği zaman maalesef aile içinde huzursuzluğa tartışmalara kavgalara dönüşür. Yaşanan bu kavgalar, bu tartışmalar ilerledikçe insan artık kendi içinde girişir bu kavgalara kendi kendini yemeye başlar, ailesine yetemediğini anladığı zaman hayatta kalması için bir sebep aramaya başlar ve eğer olaylar o evreye geldiği zaman kendisine olan saygısını, güvenini, inancını yitirir en son çare hayattan insanlardan borçlardan sıkıntılardan kurtulmak için intiharı seçer.

Çok şükür ki son zamanlarda Hatay’da yaşanan intihar girişimlerinde elimize ulaşan bir can kaybı yok dileriz ki olmaz ama bu ilerleyen dönemlerde olmayacağı anlamı taşımıyor. Bu tür olayların önünü kesmek için artık neden bekleniyor neden bir adım atılmıyor insanlar faturalardan fiyat yüksekliğinden geçinemez hale geldi. Yazıktır, günahtır yapmayın etmeyin insanları çaresiz bırakacak çalışmalardan uzaklaşın ve bu insanlara nefes aldıracak çözümler sunun, sunun ki bu millet yaşasın.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.