DOLAR 32,3782 0.16%
EURO 34,9963 -0.29%
ALTIN 2.324,210,22
BITCOIN 2260128-0,77%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BU KRİZ GELECEĞİMİZE KET VURACAK

BU KRİZ GELECEĞİMİZE KET VURACAK

ABONE OL
22 Aralık 2021 09:59
BU KRİZ GELECEĞİMİZE KET VURACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı radyo ve televizyon programlarında kent ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Savaş, Hatay’ın yüzyıllardır barış ve sevgi içinde yaşayan bir şehir olduğunu, renkli yapısıyla tüm dünyaya örnek olan şehre 13 yıldır başkanlık etmekten onur duyduğunu belirtti. Ardından da EXPO, Suriyeli sorunu ve ülke ekonomisi hakkında da açıklamalarda bulunan Savaş, ülke ekonomisinin giderek kötü hal almaya başladığının altını çizdi.

SAVAŞ: ZENGİNLİKLERİMİZİ EXPO İLE TANITACAĞIZ

Expo’nun dünyadaki en büyük üçüncü organizasyon olduğunu ifade eden Savaş, “Organizasyonumuz pandemi nedeniyle iki kez tarih değişikliğine uğradı. 1 Nisan 2022’de başlayacağız. Endemik, tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğimizi, gastronomimizi ve kültürel zenginliğimizi Expo aracılığıyla dünyaya tanıtacağız. Organizasyonumuza Türk cumhuriyetlerinden İtalya’ya, Almanya’dan Nepal’e kadar birçok ülke ve şehir katılacak. Bununla birlikte profesyonel şirketler de alanlarımızda yer alacak. Gelen tüm misafirler kendi şehir ve ülkelerinin kültürünü tanıtma imkânı bulacak” dedi.

 “TABLO ÜZÜCÜ VE ÜRKÜTÜCÜ”

Savaş, Hatay’daki Suriyelilerin durumu hakkında da konuştu. Kentte yaklaşık 1 milyon Suriyelinin yaşadığını açıklayan Savaş, “Şehrimizin nüfusu 1 milyon 660 bin. Yaklaşık 1 milyon Suriyeli sığınmacıya 10 yıldır Hatay halkının istihkakı ile bakıyoruz.  Bu tablo her iki ülke insanı açısından da üzücü ve ürkütücü. Suriyelilerin doğurganlık oranı çok yüksek ve büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor. 10 yıl sonra kendi öz yurdumuzda garip pozisyonuna düşeceğiz. Gelenlerin seçilmişleriyle karşılaşacağız” diyerek daha fazla geç kalınmadan bu sorunu çözecek politikaların hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Savaş, CHP’nin Kara Kış Fonu ve CHP’li belediyelerin ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yaptığı yardımlar hakkında konuştu.

“İNSANLAR DAHA DA FAKİRLEŞECEK”

Yeni sistemin bilinenin tersi yönde ilerleyeceğini ifade eden Savaş, “Yeni sistemde hem faiz hem döviz artacak. İnsanlar daha da fakirleşecek. Hatay’da 10 yıldır bunu yavaş yavaş yaşıyorduk ama bundan sonra daha hızlı yaşanacak. Suriye savaşı öncesi günde 250 TIR Orta Doğu ülkelerine ihracat yaparken artık 25 günde 100 TIR’a geriledi. Çiftçi sayımız son 10 yılda TÜİK verilerine göre yüzde 71 azaldı. Bu kriz geleceğimize ket vuracak” diyerek alınan kararların gelecek günlerde tıkanacağını belirtti. Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.