DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2069710-1,73%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe

Bu Yıl Bambaşka Bir Hatay Var

ABONE OL
21 Mayıs 2022 11:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merhaba Sevgili Hatay Asi Gazetesi okuyucuları, bu yıl şehrimiz yapılan organizasyonlar, yatırımlar ve festivallerle bambaşka görünüm kazandı.

Daha önceki yıllarda komşu ülkelerde yaşanan savaş ve krizlerden dolayı bir hayli maddi ve ekonomik olarak etkilenmiştik bu sorunlar yüzünden de psikolojik olarakta ciddi manada toparlanamadık Hatay halkı olarak.  Çevremizdeki savaşların ve göç olaylarının üstesinden yıllar geçmesine rağmen ancak şehir olarak toparlanmaya başlarken Korona olayı patlak verince yine bir düşme yaşadık. İki yıl boyunca sıkıntı ve stres ile boğuşan Hatay nihayetinde kısıtlamaların kalkması ile yavaştan kendine gelmeye başladı. Bu yıl ilimizde onlarca güzel ve harika işler yapıldı yapılmaya da devam ediliyor.

Bunların ilki elbette EXPO, EXPO ile beraber Hatay’da ciddi manada bir yoğunluk ve festival havası oluştu. Açıldığı ilk günden bu yana şehrimize kazandırdığı etkinliklerle yer aldığı devasa alanla beraber yapılan konser ve festivallerle EXPO şimdiden Hatay Halkı’nı mutlu etmişe benziyor. Gelelim asıl konumuza, asıl konumuz son günlerde ilimizde artan sanatçı konserleri ile beraber festivaller ve şehrimiz insanının bunlarla beraber kötü günleri atlatmaya çalışması. Hatay ile ilgili sınır il olmasından kaynaklanan bir ön yargı var maalesef, bu ön yargı git giderek yıkılıyor yıkılacak ve bizlerinde diğer illerden farklı olmadığımız aksine medeniyetler beşiği olduğumuz çoğu konuda gelinip gezilmesi gerek bir şehir olduğumuz anlaşılacak elbette. Bu kanıyı ilk olarak süper Lig’de yer alan şehrimizin takımı Hatayspor yıktı üstüne basketbol, voleybol, hentbol ve birçok spor dalında başarı sağlayan takımlarımız yer alıyor.

Tüm bunların üstüne bu yıl bahar ayları ile başlayan ve adeta şehrimize yıldız yağmuru olarak yağan sanatçılar var. Birçok sanatçı çeşitli organizasyonlarla beraber ilimize gelmeye başladı televizyonlardan görüp izlediğimiz dinlediğimiz sevdiğimiz sanatçıların Hatay’a gelmesi bizler için çok büyük bir kazançtır. Hem ilimize verilen konserlerle hemze gelen ünlü sanatçıların buradaki konserlerini kendi sosyal medya hesaplarından paylaşması ile ciddi manada şehrimizin reklamı artmakta dışardaki görünüşü izlenimi değişmektedir. Bu esnada işte ister halk ister özel ister paralı ister parasız her manada bu şehrin değerini ve tanınırlığını arttıracak olan her organizasyonu yapan şirketler, organizatörler ve belediyeler başta olmak üzere herkese teşekkür etmek isterim buraya yapılan her yatırım her organizasyon tüm Hatay halkına yapılmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.