DOLAR 32,5617 0.05%
EURO 34,9447 0.2%
ALTIN 2.438,540,65
BITCOIN %
Hatay
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Büyükelçi Mendeli’den Gazi’lere ziyaret

Büyükelçi Mendeli’den Gazi’lere ziyaret

ABONE OL
5 Haziran 2021 09:25
Büyükelçi Mendeli’den Gazi’lere ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesini ziyaret ederek Gazilerle bir araya geldi.

Başkonsolos Zalihe Mendeli, Türkiye Muharip Gazileri Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır ve yönetim kurulu tarafından kapıda karşılandı. Başkan Bakır açıklamasında, “Öncelikle ilimize teşrif etmenizden ve biz gazileri onurlandırmanızdan dolayı saygı, sevgi, şükran ve minnet duygularımızı ifade ediyor, hoş geldiniz diyoruz. Ben ve Gazi arkadaşlarım sizleri sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyoruz. Bizler Kıbrıs gazisi olmamız nedeniyle sizlerleyiz. Anadolu coğrafyasının ve K.K.T.C. sınırlarını kanlarıyla çizmek için canlarını çekinmeden feda eden, bu güzel yurdu bizlere vatan olarak armağan eden bağımsız ve hür yaşamamızı sağlayan başta, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyor, aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun. Gazi canını ve gençliğini devleti için feda etmek üzere muharebe meydanına karşılıksız sürendir. Atatürk sevdası, vatan ve ay yıldızlı bayrak sevgisi, cumhuriyet aşkı ve Türklük duygusu her gazinin kalbinde daima kaynayan bir volkandır. Vatan ve bayrak, hürriyet ve istiklal Türk milletinin vazgeçilmez şiarı olmuştur. Gazi vatan savunmasını her türlü değerin üstünde tutar ve ‘Önce Vatan’ der. Çünkü vatanı olmayanın hiçbir şeyi olmayacağını gazi çok iyi bilir.” dedi.

Başkan Bakır konuşmasını şöyle noktaladı: “Sayın Baş Konsolosum, Kıbrıs’la adı bütünleşmiş merhum mücahit Dr. Fazıl Küçük’ten, bayrağı büyük bir inançla ve aşkla alarak 50 yıldır bu sorumluluğu taşıyan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kurucusu Merhum Rauf Denktaş’ı rahmetle anıyoruz. Bu duygularımızla biz gaziler olarak yüksek şahsınıza sağlıklı uzun ömürler diler, saygılarımızı sunarız.”

KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli, ise Hatay’a ikinci kez gelmekten mutlu olduğunu söyledi. Mendeli misafirperverlikten dolayı Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ramiz Bakır ve Yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Mendeli’ye ziyaretleri anısına Başkan Bakır tarafından plaket takdim edildi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.