DOLAR 32,4094 0.23%
EURO 35,1051 -0.1%
ALTIN 2.324,060,22
BITCOIN 22957852,85%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Büyükşehir yüzünden Samandağ’a tesisler kurulamadı”

“Büyükşehir yüzünden Samandağ’a tesisler kurulamadı”

ABONE OL
10 Temmuz 2021 10:56
“Büyükşehir yüzünden Samandağ’a tesisler kurulamadı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal ve AK Partili belediye başkanları, Samandağ’da yaşanan su polemiği sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi.

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Hatay’da yapılacak her hizmete destek vereceklerini yineleyen bulunan Adem Yeşildal, Hatay Büyükşehir Belediyesi nedeniyle Hatay’ın birçok ilçesinin susuzluktan kırıldığını söyledi.

Devlet Su İşleri ile Hatay Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokolle Samandağ’a tesisler kazandırıldığını aktaran Yeşildal, “2016 yılında Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Su İşleri protokol imzalıyor. Karaçay Barajı’nı yapmak, ilgili tesisleri yapmak şartıyla, Devlet Su İşleri anahtar teslim olarak bu tesisleri büyük şehre teslim etti. Özellikle Antakya ve Defne ilçemize gelecek olan ishale hattı depoları, arıtma tesisleri hem içmesuyu hem tam su terfi istasyonları, depoların tamamını Devlet Su İşleri yaparak, büyük şehir yönetimine anahtar teslim olarak verdiler, orası işletmeye alındı dedi.

Samandağ’da yapılan tesisleri tamamlayıcı tesisler için de protokol imzalanmasına rağmen, büyük şehrin Devlet Su İşleri’ne yer tahsisinde bulunmadığını savunan Yeşildal şu ifadelere yer verdi: “Ancak, Samandağ istikametine doğru kurulacak tamamlayıcı, tam su naklini sağlayacak olan boru hatları, arıtma tesisi, 3 tane depo, 4 tane terfi istasyonu ve sağlıklı içmesuyunu aktaracak olan ishale hattını Devlet Su İşleri yapmak üzere, büyük şehirle imza attılar. Ve büyük şehir bu tesislerin geçeceği güzergahlara ve depoların konulacağı alanlara tahsis etme yükümlülüğü büyük şehirdeydi. Defalarca yazılar yazılmasına rağmen, 5 yıl sonra anca bir buçuk ay öncesi bu yerlerin tahsisi gerçekleşti. Büyük şehir idaresi ve depoların kurulacağı alanı 5 yıldır tahsis etmediği için bu tesisler yapılamamıştır”

Basın açıklamasına AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal’ın yanı sıra, Antakya Belediyesi Başkanı İzzetin Yılmaz, İskenderun Belediyesi Başkanı Fatih Tosyalı, Kırıkhan Belediyesi Başkanı Ayhan Yavuz, Altınözü Belediyesi Başkanı Rıfat Sarı, Payas Belediyesi Başkanı Bekir Altan, Yayladağı Belediyesi Başkanı Mehmet Yalçın, Reyhanlı Belediyesi Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Hassa Belediyesi Başkanı Mehmet Karataş, parti ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katılım gösterdi. Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.